Waterpoloërs van WWV trekken aan het langste eind tegen Losser

Waterpoloërs van WWV trekken aan langste eind tegen Losser

WINTERSWIJK - De mannen van WWV mochten afgelopen zaterdag voor hun derde wedstrijd aantreden in de eerste districtsklasse. Vorig seizoen is er afscheid genomen van Daan Slotboom en Kevin Veenstra. Peter Jan Bergevoet, Sven Mengerink en Niek Zwiers komen dit seizoen de Winterswijkse selectie versterken. Na een gelijkspel tegen PFC Rheden en een nipt verlies tegen De Grunte uit Hardenberg was het nu de kans om de eerste drie punten te pakken in Winterswijk tegen Losser.

De boodschap van coach Mielekamp was duidelijk voor de wedstrijd: “Er moest gewonnen worden om aan te sluiten bij de rest van de competitie”. De spelers van WWV gingen met dit doel dan ook beginnen aan de eerste periode. Losser opende snel de score en maakte vanuit een pass op de midvoor het eerste doelpunt. Peter Jan Bergevoet wist snel na de score van Losser de gelijkmaker te maken voor de Winterswijkse ploeg. Helaas scoorde Losser nog twee keer in deze periode en stond het 1-3 op het scorebord.

In de tweede periode kreeg Michel Nijenhuis een uitsluiting waardoor Losser verder wist uit te lopen naar 1-4. Gelukkig kwamen uit mooie aanvallende spelsituaties van de Winterswijkers nog een aantal kansen waarvan er twee goed benut werden. De score werd verkleind door Luuk van der Linde en Peter Jan Bergevoet naar 3-4.

In de derde periode moest WWV vol aan de bak om de wedstrijd om te slaan. Michel Nijenhuis wist de score gelijk te trekken, maar even later was het Losser weer die de score met een doelpunt naar zich toe trok. Aan het einde wist Peter Jan Bergevoet wederom te scoren en score weer gelijk te trekken naar 5-5.

De conditie van WWV was nog niet op en dit moesten de heren dan ook laten zien van Mielekamp in de vierde periode. WWV wist dit inderdaad te laten zien en Michel Nijenhuis wist vanuit een strafworp de score naar de positieve kant te trekken: 6-5. Een minuut voor tijd kreeg WWV nog een ‘manmeer situatie’ en wist WWV de wedstrijd te bepalen. Michel Nijenhuis maakt de 7-5 en de eerste drie punten zijn binnen.

WWV speelt zaterdag 30 oktober thuis de derby tegen Natare uit Aalten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden