<p>Stella hield zich schuil in het Korenburgerveen. Foto: F. de Raat</p>

Stella hield zich schuil in het Korenburgerveen. Foto: F. de Raat

(F. de Raat)

Themawandeling Onderduikers in het veen

WINTERSWIJK - Op het namenmonument dat onlangs in Amsterdam werd onthuld staan de namen van een groep Joodse onderduikers waarvan een groot gedeelte was geboren en getogen in Winterswijk. Onder druk gezet door razzia’s en de oproepen voor Westerbork besloten ze een onderduikplek te zoeken voor zichzelf en hun gezinnen. 

Zo vonden meer dan twintig volwassenen en vijf kinderen een schuilplek in het Korenburgerveen. Helaas bleek deze plek niet veilig. Historica Astrid Dekkers vertelt in een wandeling het verhaal over deze groep onderduikers. De wandeling start bij Gastgalerij Ankomm’n, Mentinkweg 5, Winterswijk. De wandeling van ongeveer 1,5 uur voert over bospad richting het veen en naar het monument aan de Korenburgerveenweg. De wandeling gaat niet het veen in, dus laarzen zijn niet nodig. Kosten zijn 5 euro per persoon, ter plekke (contant) te voldoen. Deelnemers wandelen in rustig tempo. Per wandeling kunnen 15 personen mee. Wie alvast meer wil weten kan luistern naar de posdcast Mensch: De mensen in het veen (vier afleveringen) https://anchor.fm/astrid-dekkers
Data wandelingen: Maandag 18 oktober, 14.00 uur, zondag 24 oktober, 11.00 uur, zondag 24 oktober, 14.00 uur. Opgave via de mail bij: astriddekkers@hotmail.com. Voor groepen vanaf 10 personen kan ook een aparte afspraak gemaakt worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden