De felicitaties voor Jan Bent. Foto: Karin Bent
De felicitaties voor Jan Bent. Foto: Karin Bent

Jan zit halve eeuw op de wagen van de Betoncentrale

WINTERSWIJK - Echt vaak komt het niet voor dat iemand 50 jaar bij dezelfde werkgever werkt. Jan Bent uit Winterswijk zit inmiddels een halve eeuw op de vrachtwagen van de Betoncentrale Twenthe. Vrijdag werd dat gevierd met een feestje op de vestiging in Groenlo. Collega’s en bekenden kwamen Jan feliciteren. 

“Ik ben begonnen op de vestiging in Winterswijk. Die zat aan de Golsweg vroeger”, vertelt Jan. “Ik werkte bij een loonbedrijf in Miste en en kameraad van me reed voor de  Betoncentrale. Hij zei ‘kom toch hier werken’. Ik dacht waarom niet en zo is het gekomen.”
Inmiddels is Jan 72 jaar en werkt hij nog twee of drie dagen per week. “Zolang ik het fysiek kan, ga ik door”, lacht Bent. Wel merkt hij dat het werk wat zwaar wordt voor hem. “Het lossen kan af en toe wel pittig zijn. En soms begin je ‘s ochtends vier uur, half vijf. En je maakt als chauffeur soms lange dagen. Dat is wel zwaar. Vooral als je niet elke dag die regelmaat hebt.” Maar Jan heeft nog steeds plezier in zijn werk. “Je houdt een beetje contact met mensen en maakt even een praatje. Hoewel ik wel merk dat het overal nu toch wel gehaaster gaat en minder gemoedelijk. De wereld is gehaast. Iedereen is druk, maar chauffeurs moeten  nou eenmaal verkeerstechnisch pauzes maken.”

Vrijdag werd Jan in het zonnetje gezet. Voorlopig rijdt hij zijn ritten gewoon door. “Maar als mijn lichaam het niet meer kan, hou ik op.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden