Foto: PR
Foto: PR

Dit wil je weten over de nieuwe iPhone 13

Apple fans kijken ieder jaar weer uit naar het Apple Event, het moment waarop het belangrijkste Apple nieuws naar buiten wordt gebracht. Dit jaar werd de iPhone 13 aangekondigd, het nieuwste model smartphone. Het is opnieuw gelukt om een smartphone te ontwikkelen die toch weer een aantal belangrijke verbeteringen heeft ten opzichte van voorgaande modellen. De allernieuwste Apple smartphone zal dan ook bij de echte fans gretig aftrek vinden, ondanks dat je er meer voor betaalt dan voor een deugdelijke laptop.

Is de nieuwe iPhone 13 de moeite van het kopen waard?

Als je twijfelt of je meteen een bestelling plaatst voor de nieuwe iPhone 13 dan is het goed om te weten dat ook de eerdere modellen natuurlijk nog steeds prima voldoen. Kies je voor een ouder smartphone model dan kun je daar in de meeste gevallen ook prima mee uit de voeten. Pronken met de nieuwste iPhone is vaak ook een kwestie van prestige. Gebruik je je telefoon alleen om te bellen, te chatten en leuke foto’s te maken dan kun je rustig wachten tot de nieuwere modellen in prijs dalen omdat ze inmiddels door nog nieuwere varianten zijn opgevolgd. Maar ben je toch benieuwd naar de iPhone 13, dan volgen hier de belangrijkste vernieuwingen.

Een nog betere processor

Een smartphone is natuurlijk niets meer of minder dan een kleine draagbare computer. De aanduiding telefoon voldoet allang niet meer. In een computer zit een processor, een onderdeel dat alles regelt wat het apparaat doet. De iPhone 13 beschikt over een A15 Bionic processor. Deze is flink sneller dan de A14 Bionic die de iPhone 12 onder de motorkap heeft. Dat merk je vooral bij het spelen van geavanceerde games en bij het streamen van video.

Meer opslagcapaciteit

De iPhone 12 was nog leverbaar met 64 GB opslagruimte. Omdat apps steeds meer ruimte innemen en ook foto’s en video’s beter van kwaliteit zijn en dus meer MB’s opslokken is de iPhone 13 er met een opslag vanaf 128 GB. Vind je dat niet genoeg dan kun je ook kiezen voor een toestel met 256 of 512 GB opslagruimte. Er zijn zelfs toestellen met 1 TB geheugen, maar deze zijn vooralsnog in
Nederland niet leverbaar.

Maak haarscherpe foto’s

Tenzij je een beroepsfotograaf bent heb je eigenlijk geen fotocamera meer nodig. Met je iPhone 13 kun je schitterende foto’s maken. De twee camera’s zijn weer een stapje beter dan de camera’s in de oudere modellen. Er is vooral gewerkt aan de beeldstabiliteit. Je kunt nu ook prima foto’s maken als je de camera niet helemaal stil kunt houden. Het aantal pixels van smartphone foto’s wordt ook steeds hoger zodat je de foto’s ook goed voor afdrukken kunt gebruiken, ook als je een poster of een canvas voor aan de muur wilt bestellen.

Professionele video’s maken wordt kinderspel

De mogelijkheden om video’s te maken zijn met de iPhone 13 ook verder verbeterd. Je kunt nu een video maken met een haarscherpe focus zowel veraf als dichtbij. Tijdens het filmen kun je probleemloos tussen deze focuspunten wisselen. Net zoals bij het maken van foto’s kun je je video achteraf naar wens bewerken met speciale effecten.

Dual SIM, voor nog meer gebruiksgemak

Gebruik je je iPhone 13 zowel zakelijk als privé dan kun je gemakkelijk wisselen tussen twee SIM kaarten. De nieuwste iPhone heeft voor het eerst dual SIM, er is ruimte voor 2 kaarten in het slot. Dit is ook erg handig als je in het buitenland bent en daar gebruik wilt maken van een goedkope kaart die je kunt opladen in plaats van je bundel te gebruiken of te betalen voor dure lokale gesprekken omdat je in feite via je provider in Nederland belt.

De batterij gaat langer mee

Een veel gehoorde klacht van smartphone gebruikers is dat de batterij vaak het einde van de dag niet haalt. Apple heeft met de iPhone 13 geprobeerd daar wat aan te doen. De batterij heeft een capaciteit van 3095 mAh, terwijl de voorganger iPhone 12 het moest doen met 2775 mAh. Wat zegt dat nu precies? Het betekent dat je nu 19 uur video kunt streamen in plaats van 17 uur. Audio luisteren kan gedurende 75 uur, bij de iPhone 12 was dat 65 uur. Nu zul je niet vaak 75 uur continu audio luisteren, maar dit is een indicatie om aan te geven hoeveel langer je batterij meegaat voordat deze weer moet worden opgeladen.

Word jij de trotse bezitter van de iPhone 13?

Of je de iPhone 13 gaat aanschaffen is natuurlijk je eigen keuze. Je kunt dan in ieder geval kiezen uit 4 verschillende modellen, variërend van de iPhone 13 Mini tot de iPhone 13 PRO MAX. Het belangrijkste verschil tussen de modellen is de grootte van het scherm en dus de afmeting van het toestel. Uiteraard is er ook een prijsverschil. De interne technische specificaties zijn hetzelfde.

Dit artikel wordt u aangeboden door mobiel.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden