Avanti Dames 1 verliest haar koppositie

Algemeen

Avanti Dames 1 verliest haar koppositie

Lochem pakte zondag de winst

WINTERSWIJK - Na een paar mooie wedstrijden op rij, was Avanti dan precies waar ze wilden staan. Als koploper begonnen ze zondag tegen Lochem in de keiharde regen, die maar niet ophield. De wedstrijd begon wat rustig, er leek geen druk achter te zitten. Avanti speelden lekker rond en al snel scoorde Jikke Spijkstra van Avanti 0-1; vervolgens scoorde Henrike Grijsen de 0-2. 

Het leek een mooie zondag te worden, waar de koppositie behouden leek te blijven. Niets was minder waar. Lochem scoorde 1-2 en het werd spannender. De 2-2 werd door Lochem gescoord uit een strafbal.
Irene Bos van Avanti haalde namelijk de bal uit de goal met haar voet. Het was wel een fantastisch reactievermogen. Gelukkig sloeg Avanti terug, Jikke Spijkstra scoorde na een hele mooie pass van Isabel Brittijn de 2-3. Vasthouden van deze stand was de opdracht, echter, het liep anders.
In een mooie actie van Mira Pleiter, waar ze doorbrak en op de keeper stormde, en eigenlijk voordeel had moeten krijgen, floot de scheidsrechter voor een overtreding van Lochem. Mira kon haar mond niet houden en schreeuwde: “Voordeel!” Daar was de scheidsrechter niet van gediend, en werd het veld afgestuurd met een groene kaart.
Vanaf dat moment liet Avanti het uit de handen glippen. Lochem scoorde 3-3 en ook nog eens 4-3. Dit was de eindstand. Geen punten mee naar huis voor de dames van Avanti en de koppositie is uit handen gegeven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant