Harm in zijn enkelpartij. Foto: Mark ten Pas

Mark ten Pas

Tweede team BC ´t Pluumke ´67 pakt zes punten in Bronckhorst

Algemeen

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend trok het tweede team BC ’t Pluumke ’67 naar Hengelo (Gld.) voor een competitiewedstrijd tegen het tweede team van BBS uit Bronckhorst. Na een gelijkspel vorige week in de openingswedstrijd van de competitie was het team gebrand om nu een overwinning mee terug te nemen naar Winterswijk.

Mark ten Pas speelde deze wedstrijd niet mee. Hij hield nog even rust na een rugblessure. De eerste punten werden gepakt in de dubbels. Frank Teekman en Harm Keetels vormden het herendubbel en trokken in twee games de wedstrijd naar zich toe.
Lydia Berenschot en Geertje Tonnaer hadden in hun damesdubbel een beslissende derde set nodig, maar pakten een verdiend punt.
Bij de enkelspelen werden de punten gedeeld. Frank en Geertje wonnen ieder hun wedstrijd overtuigend in twee sets.
In de wedstrijden van Lydia en Harm trok BBS aan het langste eind. In beide wedstrijden ging het lang gelijk op. Waar Harm zelfs een derde game uit het vuur sleepte. Maar uiteindelijk was het BBS die deze punten bij mocht schrijven.

Bij de afsluitende gemengd dubbels werd de overwinning veiliggesteld. Lydia en Harm wisten in drie games te winnen. Geertje en Frank waren helemaal op stoom in hun laatste wedstrijd. De tegenstanders hadden niks in te brengen tegen het sterke spel van de Winterswijkers.

Met een eindstand van 2-6 een goede overwinning voor de Winterswijkse badmintonners dat vertrouwen biedt voor de komende wedstrijden. Komende week speelt het tweede team van BC ’t Pluumke ’67 een thuiswedstrijd. Dan komen de badmintonners uit Eerbeek richting Winterswijk.

De overige uitslagen zijn:  Beca 2000 5 – ’t Pluumke’67 1 7-1, Elo United 8 – ’t Pluumke’67 3 7-1 en    ’t Pluumke’67 J1 – Varsseveld J3 1-7.