Rocks draait in filmhuis. Foto: PR
Rocks draait in filmhuis. Foto: PR

Rocks draait in Filmhuis Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - De film Rocks draait op 12 oktober om 16.00, om 18.30 en om 21.00 uur in Filmhuis Winterswijk, in Skopein aan de Meddosestraat. 

Pubers zijn het, Rocks en haar vriendinnen. Ze zitten nog op school, waar wordt verwacht dat ze aan hun toekomst denken en daaraan werken. Voor Rocks geldt vooral het hier en nu. Het gaat om keten, om plezier hebben, om muziek en om elkaar opmaken.
De realiteit haalt het jonge meisje snel in. Ze wordt gedwongen om voor haar jongere broertje Emmanuel te zorgen, omdat moeder opeens weg is en vader al langer buiten beeld is. Moeder heeft tijd nodig ‘om aan zichzelf te werken’ en laat wat geld in een portemonnee achter.

Rocks is een film over opgroeien onder moeilijke omstandigheden. Opmerkelijk is dat de belangrijkste rollen in deze film worden gespeeld door meisjes die nog nooit eerder voor een camera hadden gestaan. Dat levert een bijzondere film op, met drama en tegenslag, maar ook met vaart en vriendschap.

Rocks probeert de buitenwereld op afstand te houden door niemand te vertellen dat ze er alleen voor staat. Alleen beste vriendin Sumaya kent de situatie en dringt er bij Rocks op aan om hulp te zoeken. Die hulp is er ook wel, want door een oplettende buurvrouw is maatschappelijk werk al wel ingeschakeld. Dat klinkt deprimerend, en dat is het ook wel, maar in Rocks omgeving gebeurt genoeg opbeurends. Ze word omringd door energieke vriendinnen, die helpen door te zingen en te dansen en te lachen. Daardoor wordt Rocks tegelijk ook een energieke film. De volwassenen mogen hen dan in de steek hebben gelaten, ze hebben elkaar en dat geeft hoop.

Reserveren kan via www.Skopein.nl of  0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald. Daarna vervalt de reservering. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant