Classic WM. Foto: Holders Media

Classic WM. Foto: Holders Media

Operakoor Classic WM zingt over vrede en vrijheid

Algemeen

WINTERSWIJK -  Op zaterdag 13 november treedt operakoor Classic WM op in de Jacobskerk op de Markt in Winterswijk. Om 19.30 uur gaan de deuren open als de kroonluchters branden. In de kerk zijn de bogen dan prachtig aangelicht. Kortom een bijzondere ambiance voor het concert ‘Pace e Libertà’ van Classic WM. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater De Storm en kosten 25 euro. 

Opera-aria’s, koren en duetten worden ten gehore gebracht. Bezoekers zullen horen dat het koor niet stil heeft gezeten tijdens de coronacrisis. Elke maandagavond is er trouw gestudeerd via zoom alles onder inspirerende begeleiding van de nieuwe dirigent Ivo Boytchev. Hij is dirigent van Classic WM sinds het begin van de crisis. Mede door zijn enthousiasme  is het koor toch zover gekomen dat ze dit concert op de planken kan brengen. Wat gaan bezoekers zien en horen:
Onder andere het openingskoor uit de opera Nabucco van Verdi en de geruststellende aria van Zacharia, leider van het Joodse volk in ballingschap. Ook uit Nabucco zingen de koorleden het dramatische en indrukwekkende S’appressan gl’istanti met vijf solisten. Spirti fermate uit Atilla. Het ontroerend mooie Ave Maria uit Otello van Verdi, het prachtige nonnenkoor uit Il Trovatore , de Barcarolle uit Hoffmans vertellingen, die Letzte Rose en ook Nessun Dorma zal niet ontbreken. Daarnaast laat Classic WM onbekende werken horen onder andere uit de opera Oberto van Verdi. Aan het slot van het concert vieren de zangers en zangeressen de vrijheid met de beroemde finale uit Guillaume Tell van Rossini. Het geheel zal worden begeleid op de vleugel door de bekende pianist Evert Jan de Groot.

De 55 leden van het koor, waaronder twaalf solisten kijken uit naar dit optreden en hopen belangstellenden te mogen verrassen en een plezierige avond te bieden. “We hebben er enorm veel zin in”, laat de voorzitter van Classic WM weten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant