<p>Depot Boijmans van Beuningen. Jan Maarten Lieverdink - Sorba Projects</p>

Depot Boijmans van Beuningen. Jan Maarten Lieverdink - Sorba Projects

(Jan Maarten Lieverdink - Sorba Projects)

1664 Achterhoekse spiegels winnen de Glas Award 2021

WINTERSWIJK - Het bijzondere spiegelende Depot Boijmans van Beuningen, ook wel genoemd ‘De Pot’  is de winnaar geworden van de Glas Award 2021.

Het Depot, onder andere bestaand uit 1664 stuks door Sorba Projects uit Winterswijk ontwikkelde spiegelpanelen, was een van de vijf genomineerden voor deze prestigieuze prijs. 

Op 16 september was de uitreiking van de Glas Award 2021, verricht door Maxime Verhagen tijdens een live online event

Achterhoekse Trots
Sorba Projects is onder andere gespecialiseerd in gevels en facades binnen de bouw- en infrabranche. Voor dit Depot heeft Sorba Projects het projectmanagement, de engineering (technische gevelontwikkeling), assemblage en montage van de volledige spiegelgevel en unieke ‘busdeuren’ uitgevoerd.

Het Depot, naar een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV, is het eerste vrij toegankelijke kunstdepot ter wereld, in november 2021 wordt het officieel geopend.

In illuster gezelschap
Voor de Glas Award waren vijf projecten genomineerd: Kantoorgebouw Pharos in Hoofddorp, De Sint Nicolaaskerk in Denekamp, de fietsenstalling aan het Koningin Julianaplein in Den Haag, het gebouw ‘The Looking Glass’ in Amsterdam en het Depot Boijmans van Beuningen. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden