De aftrap van de bouw. Het leggen van de eerste vloerplaten samen met bewoners. Foto: PR

De aftrap van de bouw. Het leggen van de eerste vloerplaten samen met bewoners. Foto: PR

Feestelijke start bouw De Vliertuin

Algemeen

WINTERSWIJK - De nieuwe bewoners vierden donderdag samen met De Woonplaats en bouwbedrijf Plegt-Vos de start van de bouw van hun toekomstige woning aan de Vlierstraat in Winterswijk. Na de bouwvak is de bouwer begonnen met de realisatie van de 11 duurzame sociale huurwoningen.

Deze mijlpaal werd gisteren gevierd met een feestelijk samenzijn op het bouwterrein. Een toekomstig bewoner heeft de eerste handeling op de bouw verricht: het leggen van een vloerplaat. Directeur Marion Wolters van De Woonplaats en Commercieel Directeur Jauke Klein van Plegt-Vos feliciteerden de huurders met deze toekomstbestendige woningen. De bouw gaat razend snel. De productie start in de huizenfabriek van Plegt-Vos en de casco’s worden op het bouwterrein gemonteerd. Begin 2022 worden naar verwachting de sleutels uitgereikt.

Knipoog naar toen, duurzaamheid van nu

De elf eengezinswoningen worden in drie blokken gebouwd en ze hebben twee of drie slaapkamers. Bij het ontwerp van de woningen was een oude werkplaats aan de Vredenseweg een inspiratiebron voor architect Beltman. Dit zie je terug met een knipoog naar toen bij de voordeuren. Het energieconcept van de woningen is juist helemaal van nu, door optimale isolatie, duurzame installaties en zonnepanelen. Dat levert een hoog wooncomfort op en lage energielasten.

Toekomstige bewoners waren vroegtijdig betrokken bij het project. Door grote belangstelling waren de woningen snel verhuurd. Zo konden ze veel keuzes maken voor hun woning. Niet alleen kleurstelling van keuken, badkamer en toilet maar ook verschillende woonplattegronden. De huurwoningen worden verhuurd in het sociale segment, dat betekent dat ze een kale huurprijs onder de € 752,33 hebben.

De bouw ging van start. Foot: PR
Afbeelding: Artist impression van de woningen aan de Vlierstraat

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant