Het kunstwerk kreeg een nieuwe plek. Foto: Sander Damen

Het kunstwerk kreeg een nieuwe plek. Foto: Sander Damen

Nieuwe plek voor Doos der Straatmuzen

Algemeen

WINTERSWIJK - Opeens was het niet meer op haar vaste plek te vinden: het kunstwerk ‘Doos der Straatmuzen’ van Sander Rood (1973-2009) aan de Wierengastraat bij de WE. Spoorloos verdwenen, zo leek het. “Naar aanleiding van opmerkingen vanuit de maatschappij is het kunstwerk verplaatst naar bij het Gerrit Komrij College”, vertelde een woordvoerder van de gemeente. Verantwoordelijk wethouder Henk-Jan Tannemaat legt uit hoe het precies zit.

Door Sander Damen

“Het kunstwerk was eigenlijk bedoeld als een soort spreekstoelgedeelte voor het vrije woord, een plek om je mening te verkondigen”, legt Tannemaat uit. “Je kan je dan afvragen of het op de Wierengastraat op de goede plek stond. Ik denk dat het bij het Gerrit Komrij College, waar het nu staat, misschien beter tot zijn recht komt, dat leerlingen daar misschien wel een keer hun mening kunnen uiten over bijvoorbeeld geschiedenis en democratie.”

Geblokkeerd zicht
Maar dat was niet de belangrijkste reden voor de verhuizing vertelt Tannemaat: “Wij willen verbinding maken tussen de groene stukken in onze gemeente, in dit geval het Vrijheidspark en de Notaristuin. Om die reden wordt de bestrating van de Wierengastraat aangepast. Het kunstwerk blokkeerde een beetje het zicht. Bovendien klaagden omwonenden over geluidsoverlast door hangjongeren. Daarop is besloten het te verhuizen.”

Inmiddels is het kunstwerk te vinden aan de ‘Nijenhuiskant’ van het Gerrit Komrij College.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant