Workshop Delpher in de bibliotheek. Foto: PR
Workshop Delpher in de bibliotheek. Foto: PR

Workshop ‘Delpher’ in de Bibliotheek Winterswijk

WINTERSWIJK-  Op donderdag 21 oktober kan iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en/of genealogie, vanaf 19 uur, terecht in de Bibliotheek Winterswijk voor uitleg over Delpher. Delpher is een ware schatkamer voor (amateur)historici en stamboomgeïnteresseerden. Leden van de bibliotheek betalen 2,50 euro voor deze workshop, niet-leden 3,50 euro.

Workshop Delpher
In deze workshop ga je samen met een medewerker van de bibliotheek op zoek naar informatie in ruim 120 miljoen pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften.

De belangrijkste collecties zijn Nederlandse gedrukte boeken van de vijftiende tot en met de twintigste eeuw, Nederlandse kranten vanaf de allereerste uit 1618 tot en met 1995, en Nederlandse tijdschriften uit de negentiende en eerste helft van de twintigste eeuw. Al deze teksten zijn op woordniveau doorzoekbaar gemaakt. Delpher is voor iedereen gratis toegankelijk. Naast uitleg en tips over het gebruik van Delpher krijgt men informatie over het formuleren van zoekvragen en het bekijken, opslaan en delen van publicaties.

Aanmelden
Aanmelden voor de workshop kan via de website van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (www.oostachterhoek.nl/activiteiten) of via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, 088-0062929. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden