Zinzoekersavonden weer vol van start

WINTERSWIJK - Al vrij snel na de start van de Zinzoekers moest er creatief omgegaan worden met de mogelijkheden die de pandemie boden om elkaar te ontmoeten. Met enige omzwervingen werd er evenwel met geestdrift zin gezocht. Dit najaar pakt Leander Grooten de draad weer op, beginnend op 30 september.

Door de redactie

De eerste Zinzoekers in september 2020 gaf niet alleen een verrassend hoge opkomst in het café, ook de diversiteit van meningen en mensen maakte het een levendig gesprek. Helaas leidden lockdowns tot oplossingen als wandelingen en individuele gesprekken in huiskamers. Dat gaf voldoende aanleiding door te gaan met het pioniersinitiatief. 

Interesse in elkaar
Zinzoekers heeft tot doel om in een ontspannen sfeer een goed gesprek aan te gaan over wat een ieder beweegt. Grooten kan terugkijken op een gek eerste jaar, maar ziet de kansen: “De eerste avond was in de kroeg, de tweede mocht het nog wandelend in kleine groepjes, daarna mocht ook dat niet meer in de avond.” Toch zag hij dat mensen zich aan het initiatief bonden en onderling contact onderhielden. “Verschillende mensen die verschillende onderwerpen een plek willen geven en daar een platform voor zochten, maar ook bij elkaar kregen. Er was oprechte interesse in de ander, met een gezonde discussie. Dat was erg mooi om al zo snel te zien.”

Open groep
Zinzoekers ontstond in de kroeg en de bezoekers sloten zich aan bij een app-groep. Het risico daarvan is dat de discussie online voortduurt. “Dat is niet de bedoeling. De appgroep is om elkaar te informeren over wanneer de volgende keer is. Niemand komt in de appgroep voordat hij ook een keertje is geweest. Eerst echt contact, dan eventueel in de appgroep.” Iedereen is welkom om te komen en mee te praten. “Je wordt niet lid van een club ofzo. Je bent vrij om wel of niet aan te haken een volgende keer, en ieder nieuw persoon is even welkom.”

Klimop
Wie zich geroepen voelt om eens mee te praten, is welkom op 30 september vanaf 20:. uur aan de Noteboomstraat 20 in Winterswijk. “Na kroeg, wandeling en keukentafel, proberen we het nu bij Klimop, de pioniersplek waar ontmoeting en zingeving een rol spelen. Bij droog weer zitten we buiten.”

Passie
Wat een bezoeker kan verwachten, is inbreng van de aanwezigen op het nieuws van de dag wat hen beweegt. Grooten geeft voor 30 september al een voorzetje: “Wat vervult je met passie, inspireert je en geeft jou energie? Het is de opener om het gesprek met elkaar te starten, zonder dat ik per se de rol van gespreksleider op me neem.”

Meer informatie: Leander Grooten, 06-14847818. Op Facebook verschijnt een evenement om Zinzoekers aan te kondigen met de benodigde informatie. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden