Maikel Stolte, Jan Knuivers en Marloes Mulder pakken een aantal spullen in een aanhangwagen. Foto: Present Winterswijk

Maikel Stolte, Jan Knuivers en Marloes Mulder pakken een aantal spullen in een aanhangwagen. Foto: Present Winterswijk

Bestuursleden Platform Armoedevrij Winterswijk aan de slag bij alleenstaande moeder

Algemeen

WINTERSWIJK - “Het is goed om af en toe met de voeten in de klei te staan, dan besef je weer waar je het allemaal voor doet”, aan het woord is Maikel Stolte, voorzitter van Stichting Platform Armoedevrij Winterswijk (St. PAW), “Mijn complimenten aan Present voor hoe ze hun steentje bijdragen aan een armoedevrij Winterswijk”. Samen met Marloes Mulder en Jan Knuivers van het platform hielp hij half september een alleenstaande moeder op weg bij het opknappen van haar huis.  

Present Winterswijk koppelde de groep vrijwilligers aan de moeder, die graag haar huis wil opknappen zodat haar zoontje weer vriendjes kan uitnodigen om bij hem thuis te spelen. Ze was zelf al begonnen met een aantal klussen in huis, maar het lukte haar niet alleen. Daarom klopte haar begeleider van Sociaal Team De Post aan bij Present Winterswijk. Dankzij de hulp van de drie bestuursleden is ze nu een stuk op weg geholpen. Zij hielpen de vrouw met het afvoeren van spullen en maakten een begin met het opknappen van de trap.  

Een andere groep vrijwilligers van Present helpt de vrouw bij het verder opknappen van de trap, het behangen van twee wanden, sausen van muren en het plaatsen van een schutting in de tuin. Daarnaast vervangen ze de oude afzuigkap en plaatsen een nieuwe. 

Ook iemand helpen? 
Wie het ook leuk lijkt om een mede Winterswijker te helpen en zo te ervaren wat een een paar uurtjes hulp voor een ander kan betekenen, kan contact opnemen met de Anneke van Nierop, projectcoördinator Present Winterswijk, en vraag naar de mogelijkheden: anneke.van.nierop@presentwinterswijk.nl. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant