Een nostalgisch tafereeltje geschilderd door Willy Meerdink. Foto: PR
Een nostalgisch tafereeltje geschilderd door Willy Meerdink. Foto: PR

Schilderijen van Willy Meerdink in kerkje De Rietstap

Algemeen

DINXPERLO/WOOLD - In de maand oktober is een bijzondere expositie ingericht in kerkje De Rietstap. Willy Meerdink uit Woold is amateur schilderes en zij toont haar werk. Ze maakt gedetailleerde portretten, stillevens in prachtige kleuren en tafereeltjes uit het oude boerenleven. Elke zondagmiddag in oktober van 14.00 tot 17.00 uur is kerkje De Rietstap geopend en kan de expositie bezocht worden. De entree is gratis, een vrije gift is welkom.

In de Winterswijkse buurtschap Woold woont Willy Meerdink. Moeder, activiteitenbegeleidster en schilderes. Het landschap en het leven in de buurtschappen waar ze is opgegroeid, is terug te vinden in een groot deel van haar schilderijen en tekeningen.
Willy is geboren op 11 maart 1959 in de Winterswijkse buurtschap Kotten waar ze haar jeugd doorbrengt. Al op jonge leeftijd voelt ze zich aangetrokken tot creatieve kunst. Eerst in de vorm van kleding en handwerken en later gevolgd door beeldende kunst zoals poppen. Na haar huwelijk in 1982 verhuist ze naar het Woold waar ze nu woont in een kleine dorpskern samen met haar man en twee kinderen.
Als haar oudste dochter één jaar is, begint Willy met tekenen. Ze wil wat om handen hebben en het is niet bij tekenen gebleven. In haar woning hangen olieverfschilderijen, aquarellen en pastels in een stijl, die meteen aanspreken. Gedetailleerde portretten, stillevens in prachtige kleuren, tafereeltjes uit het oude boeren leven. Willy schildert en tekent overigens ook in opdracht bijvoorbeeld huizen en portretten.  

In 1999 heeft Willy meegedaan aan het Talents Palet waar ze wordt genomineerd vanuit de regio Achterhoek. In 1999 heeft ze meegedaan aan de Bocholter Kunstmarkt. Ze is uitgekozen voor een vermelding in de catalogus met twee schilderijen. In 2000 en 2001 ontvangt ze van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (WAS) een publieksprijs voor haar werk. Het schilderij ‘Man met hoed’ is in 2002 genomineerd door De Gelderlander Kunstprijs.

Een schilderij van Willy Meerdink. Foto: PR
Een landschap aquarel door Willy Meerdink. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant