Enjoy! helpt kinderen, die anders leren
Enjoy! helpt kinderen, die anders leren (PR)

Enjoy! helpt kinderen, die anders leren

Hoogbegaafd, hoogsensitief en beelddenkend
Hoogbegaafde, hoogsensitieve en beelddenkende kinderen leren, denken en voelen anders dan andere kinderen. De problemen die zij op school ervaren zorgen er voor dat zij zich anders dan anderen voelen. Ze ontwikkelen hierdoor vaak een gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst en leer- of gedragsproblemen. Ze lopen vast op school. En dat terwijl deze kinderen zeer krachtige eigenschappen bezitten, die vaak niet worden benut!

Missie
Mijn naam is Bienke Beeker en ik heb er mijn missie van gemaakt om zoveel mogelijk kinderen die kampen met deze problemen zo vroeg mogelijk te helpen. Dat doe ik met hulp van mijn paarden. Zowel kinderen op de basisschool als in het voortgezet onderwijs. Met methodes, die aansluiten bij hun eigen speciale leerstijl. Met als einddoel dat ze weer plezier in leren krijgen.

Waarom met een paard?
Werken met paarden is effectief voor deze kinderen om de volgende redenen:

  • Bij paarden kunnen kinderen zichzelf zijn. Hierdoor krijgt hun zelfvertrouwen een enorme boost. 
  • Drukke kinderen komen tot rust door de aanwezigheid van een paard en kunnen zich daardoor beter focussen op het leren.
  • Paarden reageren – in tegenstelling tot mensen - direct op ander gedrag. Dat maakt dat een kind heel snel merkt wat het effect van ander gedrag is. 
  • Bewegend leren is bewezen effectiever dan leren op een stoel.
  • Leren bij de paarden is vooral heel erg leuk!

Leervoorwaarden
Als je niet lekker in je vel zit, kun je niet goed leren. Daarnaast heb je een aantal vaardigheden nodig, die je helpen met leren: zoals doorzettingsvermogen als je iets lastig vindt of concentratie om op te kunnen letten. Deze vaardigheden kunnen heel goed getraind worden met hulp van paarden.

Zelfvertrouwen
Ook zelfvertrouwen is belangrijk om te kunnen leren. Ik werk veel met de methode “Anders Leren met Paarden”. Met deze methode kan ik een kind bijvoorbeeld leren rekenen, spellen en klokkijken. Dat doen we in de rijbaan, met beeldend materiaal en in beweging. Hierbij ontdekken kinderen dat ze wel degelijk kunnen leren!

Voortgezet onderwijs
Deze methode werkt ook goed voor kinderen in het voortgezet onderwijs, die moeite hebben met vreemde talen, wiskunde en leren leren. Dit kan dan zowel met als zonder paard.

Trainingen in groepen en voor ouders
Naast de individuele begeleiding van kinderen, verzorg ik ook groepstrainingen voor kinderen en ouders.

Vanaf oktober staan de volgende trainingen gepland:

  • Klokkijken analoog
  • Klokkijken digitaal
  • Leren leren als je anders leert
  • Help, mijn kind gaat naar het VO!

Kijk voor meer informatie over deze trainingen op: https://www.enjoybegeleiding.nl/groepen-en-ouders 

Dit artikel wordt u aangeboden door Enjoy! Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden