Machteld Siegmann, winnaar De Bronzen Uil 2020 Machteld Siegmann
Machteld Siegmann, winnaar De Bronzen Uil 2020 Machteld Siegmann

Maak kennis met de Winnaar De Bronzen Uil 2020 Machteld Siegmann/ De Kaalvreter in Theater Astoria. ( aanvang 20.00 uur)

XInterviews & Achtergrond

De Bronzen Uil is een prijs voor het beste debuut en een initiatief van Willemsfonds en Algemeen Nederlands Verbond met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en deMens.nu i.s.m. de boekhandels, bibliotheken, lokale Willemsfondsafdelingen en de uitgeverij Ambo Anthos.

Machteld Siegmann heeft de prijs in 2020 gewonnen en maakt een tournee door Vlaanderen en Nederland. Op dinsdag 28 september komt ze in Winterswijk om met jurylid Marnix Verplancke te praten over haar debuut de Kaalvreter.

Een driejarig meisje wordt in de oorlog ondergebracht bij een boerengezin. Sindsdien is ze aan het wachten. Eerst op haar ouders. Later op iets dat ze niet kan definiëren. Als ze gaat trouwen lijkt het wachten voorbij . Totdat ze alleen naar de begrafenis van de vrouw bij wie ze in de oorlog ondergedoken zat , gaat. Ze kan niet terugkeren naar het leven met haar man en zonen. Ze zwijgt en wacht.

Deze debuutroman is alom bejubeld! ‘Onwaarschijnlijk sterk debuut’-De Limburger

‘Een intrigerend zwart dagboek van een familie die lijdt onder het trauma van de moeder. Wat gebeurt er met een gezin als er één niet functioneert?’-NRC Handelsblad

Dit is zo’n boek dat onder je huid gaat zitten en je sprakeloos achterlaat!

Dinsdag 28 september
Theater Astoria, aanvang 20.00 uur
Kaarten € 5.00 via info@boekhandelkramer.nl tel 0543-512173

Dit artikel wordt u aangeboden door Boekhandel Kramer. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant