Ruth van der Meulen en Ruud Storck klaar voor Roparun: ‘We hopen weer ruim over de 30.000 euro op te halen’. Foto: Han van de Laar
Ruth van der Meulen en Ruud Storck klaar voor Roparun: ‘We hopen weer ruim over de 30.000 euro op te halen’. Foto: Han van de Laar

Team 237 van 100% Running Winterswijk klaar voor nieuwe editie van Roparun

‘We willen veel geld ophalen voor verbetering van de omstandigheden voor mensen met kanker’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Het wordt de vijfde keer dat vanuit Winterswijk team 237 meedoet aan de jaarlijkse Roparun. De stichting Roparun is in 1992 opgericht en besteedt de inkomsten van giften en donaties aan projecten om de levensomstandigheden van mensen met kanker te verbeteren. De editie 2020 is vanwege de coronacrisis niet gelopen. Ook de tocht van 2021, die normaal met Pinksteren wordt gehouden, werd aanvankelijk gecanceld. 

Twee dagen
Maar de organisatie heeft inmiddels toch een route uitgezet, weliswaar niet vanuit Parijs of Bremen (voorheen Hamburg), maar vanuit het Limburgse Landgraaf. Zoals het nu eruit ziet is er dus toch een run dit jaar. Als alle deelnemers zich aan de voorschriften houden, is deze loop volkomen veilig. In plaats van drie dagen is de run teruggebracht tot twee dagen en wel op zaterdag 2 en zondag 3 oktober. De route is ingekort van 526 naar 304 kilometer. De start en finish zijn gelegen op het terrein waar Pinkpop plaatsvindt. De helft van de deelnemers lopen de route in teamverband linksom en de andere helft rechtsom. De teams zullen min of meer tegelijk finishen.

Sennah Storck (18) is recent ook vrijwilligster geworden bij 100% Running Winterswijk. “Ik lever hand-en-spandiensten en houdt onder andere Facebook en Instagram bij. Zelf ga ik voor het eerst ook mee. Niet om te lopen of fietsen, maar wel om te helpen. Tevens wil ik de Roparun bij jongeren onder de aandacht brengen.” Sennah volgt een opleiding tot verpleegkundige en wil in een ziekenhuis gaan werken, onder andere met patiënten met kanker. 

Betrokkenheid
Ruud Storck, voorzitter van 100% Running Winterswijk en Ruth van der Meulen (PR) zijn blij dat alles weer doorgaat. Ruud: “Veel bedrijven hebben al eerder toegezegd ons te blijven sponsoren als de run weer plaats zou vinden. Daarnaast zijn we ook erg blij met de bijdragen in natura. Zo sponsort onder andere Kantine Vitamine het fruit, krijgen we water van Dalphin, hebben we ondersteuning van HSF Logistics en worden de shirtjes door KHK beschikbaar gesteld. Ook de Plus doet een mooie duit in het zakje. We merken een enorme betrokkenheid bij iedereen.” Ruth: “Wij halen geen geld op voor onderzoek of medicijnen, zoals het Koningin Wilhelmina Fonds dat doet. Dat is ook erg belangrijk. Roparun is erop gericht om het leven van mensen met kanker dragelijker te maken. Het landelijk motto is dan ook ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Het is mooi dat aanvragen uit Winterswijk in de regel steeds worden gehonoreerd door de landelijke organisatie.”

Giften
Ruud: “Ook giften van particulieren zijn erg belangrijk. Die maakten wel zo’n dertig procent uit van het totaalbedrag. Je kunt doneren door op de site van Roparun naar team 237 te gaan. Dan kun je iemand individueel sponsoren of het hele team. In totaal hopen we weer een goede 30.000 euro op te halen. Ruth: “Het geld gaat dus eerst allemaal naar de landelijke organisatie. Wij kunnen suggesties doen voor de aanwending en aanvragen ondersteunen. De laatste paar keer ging het om het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Hospicegroep De Lelie, Hof van Kairos en recent is daar Inloophuis Oriolus Oost Achterhoek bijgekomen. Er gaat wel zo’n 60.000 euro naar deze instellingen. Dus het dubbele van wat we inbrengen. Daar zijn we erg trots op!” Meer informatie staat op de site en Facebook.


www.roparun.nl  

Facebook 100% Running Winterswijk

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden