<p>Een groep vrijwilligers van Present, klaar voor een schoonmaakklus. Foto: Present Winterswijk</p>

Een groep vrijwilligers van Present, klaar voor een schoonmaakklus. Foto: Present Winterswijk

‘Maak een Winterswijker blij met jouw hulp’

WINTERSWIJK - “Wat een fijne en lieve club vrijwilligers met een groot hart voor anderen, heel mooi om te zien en te ervaren ook voor mijn cliënt” zo blikt een medewerker van HIER terug op de hulp van vrijwilligers van Present. “We hadden dit nooit voor elkaar gekregen zonder de hulp van enthousiaste vrijwilligers”. Wie zich ook graag samen met familie, vrienden of collega’s in wil zetten voor anderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, kan zich aanmelden als vrijwilligersgroep aan bij Present.

Positieve boost
Present is al bijna vijf jaar actief in Winterswijk. De laatste anderhalf jaar is het helaas niet gelukt om veel groepen vanuit scholen, bedrijven, kerken, enzovoort in te zetten. Gelukkig was er een vaste groep flexvrijwilligers die met veel plezier heel veel Winterswijkers een mooie tuin bezorgden, hielpen bij verhuizen en schuren en huizen opruimden. “De komst van een groep vrijwilligers kan iemand weer perspectief geven. Hij/zij voelt zich gezien, wordt gemotiveerd om zelf iets te doen en door een schoon, opgeruimd en opgeknapt huis of tuin, kan hij weer aan de toekomst denken. Dat geeft een positieve boost voor alle betrokkenen: voor de hulpontvanger, maar ook voor de betrokken vrijwilligers. Zij voelen zich betekenisvol en ervaren hoe een paar uur van hun tijd een enorm verschil kan maken in het leven van een ander”, vertelt Anneke van Nierop van Present Winterswijk.

Omzien naar elkaar
Er is nu weer ruimte om groepen vrijwilligers eenmalig in te zetten bij klussen in huis en tuin. Ze kunnen bijvoorbeeld de tuin opknappen van een Winterswijker met een slechte gezondheid, weinig netwerk en weinig financiële middelen, maar ook muren sausen, een kinderkamer opknappen, enzovoort. “Het unieke van een Presentproject is niet alleen dat je iemand helpt bij een klus, maar ook dat diverse groepen uit de maatschappij elkaar ontmoeten en zich met elkaar verbinden. Dat sociale contact is een minstens zo belangrijk element. Het gaat wat ons betreft om ‘omzien naar elkaar’: Achterhoeks naoberschap in een modern jasje”, aldus Van Nierop, “Mijn rol als projectcoördinator is die van bruggenbouwer om diverse groepen en mensen met elkaar in contact te brengen om zo Winterswijk mooier en socialer te maken”.

Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met de Anneke van Nierop en vraag naar de mogelijkheden: anneke.van.nierop@presentwinterswijk.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden