Duizenden vrijwilligers in actie tegen spierziekten

Algemeen

WINTERSWIJK - Van 12 tot en met 18 september vindt de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats. Vrijwilligers door heel het land vragen die week een bijdrage voor de strijd tegen spierziekten. Er zijn in Nederland 200.000 mensen met een spierziekte. Voor de meeste spierziekten bestaat geen behandeling of medicijn en mensen gaan steeds verder achteruit. De opbrengst van de collecte komt geheel ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. In Winterswijk kan het zelfs in uitzonderlijke situaties lokaal worden besteed.

Een gift kan contant in de bus, via een sms maar ook via een QR code welke op een aantal bussen is opgenomen. Veilig en geheel bij de tijd in een maatschappij waarin wij steeds minder contact geld gebruiken. 

Wetenschappelijk onderzoek is het belangrijkste wapen in de strijd tegen spierziekten. De wetenschappelijke ontwikkelingen gaan razendsnel en de komende jaren zullen er steeds sneller successen kunnen worden geboekt. Het Spierfonds zorgt dat het Nederlandse onderzoek op volle kracht draait met geld, de juiste keuzes en de beste mensen. De collecteweek is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek. Het Spierfonds krijgt geen subsidie en is dus volledig afhankelijk van donaties en de inzet van vrijwilligers.

In Winterswijk zullen ca 45 collectanten actief zijn. Wie wil helpen bij de collecte kan contact opnemen met een van de bestuursleden Annemarie Smit (0543- 530438) of Ine Damman(0543-519621) op. Zij vormen samen met Carmen Geerdink de kern van de collecteorganisatie in Winterswijk. of www.spierfonds.nl/collecteren.
“Collecteren duurt gemiddeld maar 2 uur per jaar en samen kunnen we het verschil maken. Met de opbrengst van de collecte kan het Prinses Beatrix Spierfonds een behandeling voor spierziekten dichterbij brengen,” aldus Marcel Duvigneau voorzitter in Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant