Zo kwamen de volleyballers de zomer door. Foto: PR
Zo kwamen de volleyballers de zomer door. Foto: PR

Zo kwamen de volleyballers de zomer door

Algemeen

WINTERSWIJK - Natuurlijk hebben de leden van Skopein Wivoc ook de nodige hinder ondervonden van de maatregelen rond het corona-virus. Volleyballen in de zaal was vanaf medio oktober 2020 niet meer mogelijk voor de senioren en vanaf december werden alle activiteiten voor de jeugd ook geschrapt. Door een Teams-meeting met 17 leden uit de diverse teams en commissies kwamen er in het totaal 28 ideeën naar voren om de winter door te komen. 

Vanaf begin maart gingen de beachvelden al open en kon de jeugd, mits zij zich voldoende gekleed hadden, toch heerlijk weer volleyballen. Dit vroeg wel de nodige creativiteit van de trainers en trainsters. Lessen Bootcamp, die werden aangeboden door Wenters Sport, waren een mooie en zinvolle invulling voor zowel de jeugd- als seniorleden. Maar toch wilde men liever volleyballen.
Vanaf begin april werd er dan ook gretig gebruik gemaakt van de beachvelden. Nagenoeg elke avond en de zaterdag waren alle velden bezet. De velden bleken dan ook een goede investering door de vereniging, de gemeente en de provincie. Alleen trainen geeft niet iedereen een voldaan gevoel. Het kunnen meten met anderen is altijd leuk. Vanuit de recreanten kwam het eerste initiatief voor een verenigingstoernooi. Dit sloeg aan en al snel volgende een tweede en afgelopen zondag een derde toernooi.
De deelname bleef stijgen. Dit succes krijgt volgend jaar zeker een vervolg. Ook de jeugd heeft zich kunnen meten met zeven verenigingen uit de regio. Bijna 100 jeugdleden waren actief onder een stralende zon, ouders en opa’s en oma’s konden weer genieten van de sportieve prestatie van hun (klein)kinderen.

Nu staan de spelers aan het begin van het zaalseizoen. De trainingen zijn hervat in zowel de sport- en turnhal als in sportzaal de Vlier en de Alma. Wie het leuk lijkt om mee te komen volleyballen is welkom bij een training of kom kijken bij een wedstrijd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant