Foto: Hans Slegers
Foto: Hans Slegers hansslegers

Ook het Vrijwilligerspunt maakt Winterswijk sportiever

Algemeen

WINTERSWIJK - De komende weken zet het Vrijwilligerspunt met haar Vrijwilligers alles in het werk om Winterswijk sportiever te maken. Veel vrijwilligers zorgen ervoor dat de sporters ook sporten kunnen. Ook zijn er veel initiatieven die mensen de gelegenheid bieden om sportief bezig te zijn.

Fietsclub
Vanuit het Vrijwilligerspunt is er in het kader van Kom d’r bie ook een fietsclub. Samen genieten op de fiets. De fietsclub maakt het mogelijk dat iedereen, door vrijwilligers te koppelen aan inwoners die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, mee kan doen. Samen met zelfstandigen fietsers kan men dan heerlijke fietstochten maken. Bij de fietsclub fietsen deelnemers met en zonder trapondersteuning. Ook kunnen duofietsen met elektrische trapondersteuning, meefietsen. De duofiets wordt, met of zonder vrijwilliger, door het Samenrijderspunt beschikbaar gesteld. Ook kan men van een driewieler met elektrische ondersteuning gebruik maken. Zo genieten deelnemers van de omgeving en zijn ze lekker in beweging. De fietsclub start elke donderdagmiddag om 14.00 uur vanaf Boogie-Woogie, Roelvinkstraat 2. Aan de deelname geen kosten aan verbonden.

Wandeldriedaagse en Marathon
Een groot aantal vrijwilligers is momenteel bezig met de voorbereiding van de wandeldriedaagse en de Marathon Nationaal landschap. De wandeldriedaagse, van vrijdag 1 tot en met zondag 3 oktober en de Marathon op zondag 3 oktober zijn meer dan de naam doet vermoeden. De nadruk van het evenement ligt op genieten van het prachtige landschap en lekkernijen die de streek biedt. Zondag start de marathon om 10.00 uur in het Vrijheidspark. De wandelaars starten elke dag vanaf een andere plek. Vrijdag is dat vakantiepark De Twee Bruggen, Meenkmolenweg 13, Winterswijk. Zondags start men vanaf Restaurant De Zwaan, Wooldstraat 6, Winterswijk. De wandelroutes worden dagelijks ter plekke uitgereikt. Om het geheel te doen laten slagen is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers. Wil je ook bijdragen aan het slagen van dit evenement, meld je dan aan, tel 0653 209718 of per mail info@winterswijkdoet.nl

Samenrijderspunt
Kun je niet (meer) fietsen op een gewone fiets, maar ga je er toch nog graag op uit? Ben je dus aangewezen op een aangepaste fiets en heb je deze niet zelf, dan kun je terecht bij het Samenrijderspunt Winterswijk; een fietsservice van de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt. Het Samenrijderspunt beschikt over twee duofietsen, een rolstoelfiets en een driewielfiets allen met trapondersteuning. Daarnaast is er een familiefiets (4 personen) zonder trapondersteuning te huur.

Roparun
De Winterswijkse deelnemers aan de Roparun, welke in het eerste weekend van oktober wordt gehouden, zijn dringend op zoek naar zes stapelbedden. Deze bedden komen te staan in een, door HSF Logistics beschikbaar gestelde, oplegger. De lopers en de fietsers rusten onderweg op deze bedden uit. Welke ondernemer of wellicht particulier wil deze bedden een weekje afstaan voor dit goede doel. Neem hierover contact op met de Winterswijkse Uitdaging, tel nr. 0653 209718, mailen kan ook info@winterswijkdoet.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant