<p>Wandelen door het Woold. Foto: PR</p>

Wandelen door het Woold. Foto: PR

Wekelijkse wandeling door het Woold

Nieuwe excursie VVV Winterswijk: Wooldse Walking Tour

WINTERSWIJK - De Wooldse Walking Tour is een nieuwe excursie die via VVV Winterswijk wordt aangeboden. “We zijn blij een weer mooie nieuwe tour aan ons excursieaanbod toe te kunnen voegen”, aldus Gienne te Gronde van het VVV inspiratiepunt. Naast de dorpswandelingen, de rondleidingen bij de Steengroeve en het Wild Kiek’n is er nu een wandeltocht door het Woold, onder leiding van een gids.”

“Het buitengebied van Winterswijk staat bekend om zijn prachtige coulisselandschap. Ontdek nu samen met je lokale gids Freek het landschap en leer de geschiedenis te herkennen. Want het ontstaan van dit landschap, dat was zeker geen toeval.” Het Wooldse landschap is in de loop van de eeuwen gevormd door scholten, vrije boeren en pachters. Samen hebben zij de buurtschappen gevormd. In het landschap is nog steeds te zien hoe de geschiedenis zich in de loop van de eeuwen ontwikkeld heeft. Het landschap zoals het nu is, is gevormd door een samenspel tussen mens en natuur.
In een 2,5 uur durende wandeling door het Woold geeft Freek een introductie over het landschap, zijn geschiedenis en het leven in een buurtschap. Wandelaars moeten er rekening mee houden dat de wandeling circa 8 kilometer door het buitengebied is, geschikt schoeisel wordt aanbevolen.
Freek is geboren en getogen in de buurtschap het Woold. Voor zijn studie en werk heeft hij een tijd elders gewoond, maar de geboortegrond bleef trekken. “We hebben met een groep gidsen van het Gilde en vrijwilligers van de VVV de eerste keer meegelopen”, vertelt Gienne te Gronde. “Het is gewoon harstikke leuk om met Freek op pad te gaan. Hij weet ontzettend veel over het buitengebied en vertelt hier met veel passie over. Een aanrader”

De Wooldse Walking Tour vindt iedere dinsdagmiddag plaatst en is te reserveren voor 5 euro per persoon bij het VVV Inspiratiepunt. De wandeling gaat elke week door, ongeacht het aantal deelnemers.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden