<p>De Kindertaalcoach ondersteunt, op ludieke wijze, jonge niet-Nederlandstalige kinderen met de Nederlandse taal.</p>

De Kindertaalcoach ondersteunt, op ludieke wijze, jonge niet-Nederlandstalige kinderen met de Nederlandse taal.

(Yunio communicatie)

Training kindertaalcoach van start

WINTERSWIJK/AALTEN - De training tot kindertaalcoach gaat in september weer van start. Al meer dan tien jaar staat het project Kindertaalcoach jonge peuters bij om ze te helpen bij een goede taalontwikkeling. Aanvankelijk alleen in Winterswijk, sinds dit jaar ook in Aalten. De vrijwilligers bij het project Kindertaalcoach van Yunio helpen anderstalige kinderen op weg met de Nederlandse taal, zodat zij een goede start krijgen wanneer ze naar school gaan. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom om na een training aan de slag te gaan.

Taalstimulering
Wanneer er in anderstalige gezinnen weinig of geen Nederlands gesproken wordt, helpt een kindertaalcoach peuters door een paar uur per week op ludieke wijze met ze aan de slag te gaan. Hij of zij doet meer dan alleen een boekje voorlezen. “Taal zit in alles”, vertelt Els van Hal, al ruim acht jaar kindertaalcoach bij Yunio: “Ik stimuleer niet alleen het kindje, maar ik praat ook met ouders over hoe zij Nederlands aan kunnen bieden, zoals Nederlandse tv of boekjes. Maar ik geef geen les en ik ben zeker geen juffrouw. Het moet leuk zijn en vooral niet schools.”

Ook vrijwillige kindertaalcoach worden?
In Winterswijk en Aalten zijn er veel kinderen die ondersteuning in hun taalontwikkeling kunnen gebruiken. Nieuwe vrijwilligers krijgen een gedegen voorbereiding als kindertaalcoach en volgen een korte introductiecursus van drie delen. De eerste cursus start in september. Aanmelden kan bij Nienke Wolsink via kindertaalcoachachterhoek@yunio.nl.


yunio.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden