De weg tussen raadhuis en Wieringastraat wordt binnenkort tijdeliijk afgesloten. Foto: Bernhard Harfsterkamp
De weg tussen raadhuis en Wieringastraat wordt binnenkort tijdeliijk afgesloten. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Gemeente sluit verbinding tussen plein raadhuis en Schoolstraat tijdelijk af

WINTERSWIJK - De smalle verbinding tussen het Kuipers Rietbergplein en de Wieringastraat en Schoolstraat op het Vrijheidspark wordt voor vier maanden afgesloten. Deze tijdelijke verkeersmaatregel gaat op donderdag 29 juli in. Er waren veel klachten over auto’s, die daar te snel rijden. De maximumsnelheid op het Vrijheidspark is 15 kilometer per uur. Voetgangers en fietsers voelden zich er onveilig. Ook het Kuipers Rietbergplein zelf wordt afgesloten..

Door Bernhard Harfsterkamp

Het voornemen van de gemeente staat in een brief die naar de omwonenden en gebruikers van het Vrijheidspark is gestuurd. De verkeersveiligheid aldaar werd al besproken in de gemeenteraadsvergadering van mei. Dat leidde tot een verkeersstromenonderzoek op het Vrijheidspark en in de directe omgeving. Er hangen op een aantal plekken camera’s om de kentekens te registreren en er liggen kabels over de weg die het aantal passanten tellen.

De gemeente constateert dat er nog steeds te hard wordt gereden, ondanks de plaatsing van borden die op de maximumsnelheid wijzen. Ook was er al een folderactie om de automobilisten op de nieuwe regels te wijzen. Op het Vrijheidspark hebben de fietsers en voetgangers voorrang. De auto’s zijn te gast, maar blijkbaar kunnen veel automobilisten daar nog niet aan wennen.

Aan het eind van de vier maanden vergelijkt de gemeente de verkeerstromen van de laatste weken met die van de stromen tijdens de afsluiting van de verbinding. Te verwachten is dat andere straten in de omgeving, zoals de Wilhelminastraat en de Gasthuisstraat, veel meer autoverkeer te verwerken krijgen. Daarna zal de gemeente een definitief besluit nemen over het verkeer op het Vrijheidspark. De omwonenden en gebruikers van het Vrijheidspark en directe omgeving krijgen een ontheffing van de gemeente, zodat zij nog wel hun woning of kantoor kunnen bereiken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden