Liefhebbers kunnen met een loopfiets op pad. Foto: PR
Liefhebbers kunnen met een loopfiets op pad. Foto: PR

Er op uit met een loopfiets of ATWB

WINTERSWIJK - Winterswijk, relaxgemeente bij uitstek. Het is hier immers goed toeven, in de mooie natuur met de vele wandel- en fietspaden. Voor de mountainbikers is er zelfs een hele uitgebreide route te vinden. Maar wat nou als het hardlopen, joggen, wandelen of fietsen niet meer zo goed lukt? 

Onlangs was er bij de atletiekbaan van Archeus een trackmeeting. De eerste rondes waren gereserveerd voor mensen die gebruik maken van een hulpmiddel. Van driewielige loopfiets tot handbike en framerunner, alles was mogelijk en het was genieten. Nou gaat zo’n trackmeeting ook om snelheid, en dat kan wat minder ontspannen overkomen, maar met die hulpmiddelen kan men er ook relaxt op uit gaan.
Bijvoorbeeld bij problemen met de balans van het lichaam, waardoor gewoon lopen lastig wordt. Dan is iemand met een driewielige loopfiets misschien wel enorm geholpen. Kekke vormgeving, kek kleurtje, hartstikke hip. Mensen kunnen er heerlijk weer op uit, alleen of met een wandelmaatje.
Als lopen wat moeilijker gaat, kan men er op uit met een ATWB (all terrain walking bike), afgeleid van de mountainbike. Ook smalle bospaden zijn weer bereikbaar. Letterlijk: de paden op, de lanen in. Alleen, met een maatje? Met een clubje misschien? Hoe dan ook, ontspannen en relaxt.
Zo’n ATWB of een andere loopfiets is trouwens vrij eenvoudig te realiseren. Heb je zelf wel een geschikt frame, maar geen klushanden? Neem dan eens even contact op met het Kluspunt. Liever eerst proberen? Dat kan ook. Daarvoor kun je terecht bij de mensen van Winterswijk in Beweging.
De Winterswijkse Uitdaging, het Vrijwilligerspunt, het Kluspunt, de Samenrijders en Winterswijk in Beweging helpen graag. Kom gerust even aan. Ook als men op zoek is naar leuk vrijwilligerswerk. De vrijwilligers van de WUh zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur te vinden in Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2. Telefonisch zijn ze te bereiken via 0543 200026 of 0543 200036 (Samenrijderspunt en Automaatje). Mailen kan naar samenrijders@winterswijkdoet.nl. Heb je mooie ideeën voor nog meer ontspanning? Stuur een mail naar info@winterswijkdoet.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden