Met bloemen en cadeaus neemt Hans Donderwinkel (rechts) afscheid van ‘zijn’ Molen Bataaf. Henk te Kulve (links) volgt hem op. Foto: Han van de Laar
Met bloemen en cadeaus neemt Hans Donderwinkel (rechts) afscheid van ‘zijn’ Molen Bataaf. Henk te Kulve (links) volgt hem op. Foto: Han van de Laar

Molen Bataaf verder zonder Hans Donderwinkel

‘Wij zetten je werk voort’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Twee keer per jaar houden de  ongeveer 45 vrijwilligers van Molen Bataaf een gezellige bijeenkomst. Door corona was dat al een tijdje niet mogelijk geweest. Afgelopen week kon het weer en werd het gecombineerd met een wisseling van de wacht. Henk te Kulve nam het stokje over van Hans Donderwinkel en beloofde diens goede verdiensten voort te zetten. Henk: “De molen maakt deel uit van ons erfgoed en dat koesteren we. We willen binden, verbinden en boeien. Niet alleen hier bij Molen Bataaf, maar overal in en rondom Winterswijk.”

Ook de voorzitter Nico Papineau-Salm van Vereniging De Hollandsche Molen was vanuit Amsterdam speciaal voor Hans’ afscheid naar Winterswijk gekomen. Tegelijk is hij bezig met een tour langs 100 molens vanwege het honderdjarig bestaan in 2023 van De Hollandsche Molen. De Bataaf was nummer 14 op zijn lijstje. “In Nederland zijn nog zo’n 1100 windmolen en 100 watermolens. Daarvan zijn er zo’n 900 bij ons aangesloten.”
Na een persoonlijke dankwoord van Hans en de overdracht van de voorzittershamer kon het informele gedeelte beginnen. De vrijwilligers die zich zo enorm inzetten, hadden er in ieder geval weer zin in.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden