Cultuurcoach Hans Roerdinkholder (links), met dochter Wende, Geert te Brummelstroete en Jos Mekkes (rechts) zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Zomertour. Foto: Verona Westera

Cultuurcoach Hans Roerdinkholder (links), met dochter Wende, Geert te Brummelstroete en Jos Mekkes (rechts) zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Zomertour. Foto: Verona Westera

Zomer vol activiteiten voor iedereen van 4 tot en met 18 jaar

Algemeen

WINTERSWIJK - Wie niet de hele zomer aan het stand wil liggen, hoeft zich niet te vervelen. De hele zomervakantie lang zijn er op dinsdag, woensdag en donderdag sportieve en uitdagende activiteiten op steeds verschillende locaties in Winterswijk. De spectaculaire aftrap van deze Zomertour is woensdag op 21 juli op de Huininkmaat naast de skatebaan. Actief Winterswijk houdt in samenwerking met onder andere BOOST Pumptrack en Bmoovd de Gelderse Roadshow BMX. De Zomertour wordt afgesloten op zaterdag 21 augustus met het Familie Festijn in het Scholtenbrugpark. 

Een pumptrack is een circuit voor de fiets met bulten en kombochten. Het is te omschrijven als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Maarten Tjallingii, voormalig wielrenner, is aanwezig om iedereen te voorzien van tips en tricks op de fiets. De Gelderse Sportfederatie en Achterhoek in Beweging gaan de provincie door met deze pumptrack, in aanloop naar het WK BMX medio augustus dit jaar. “Wij hebben besloten dat kinderen van de basisscholen uit Winterswijk, die deze uitdaging aan willen gaan, zich hiervoor kunnen inschrijven. En zo hebben wij een spectaculaire opening van de Zomertour!”, legt Jos Mekkes uit, coördinator buurtsportcoaches van Actief Winterswijk. “Dit evenement wordt ondersteund door FTC Wenters en cliënten van Zozijn. Samen met enkele vrijwilligers schenken zij ranja in voor de deelnemers.”

Mekkes: “De Zomertour is opgezet voor de Winterswijkse jeugd en jongeren. Elke week worden er drie dagen lang activiteiten voor hen georganiseerd, in samenwerking met diverse verenigingen en instanties uit Winterswijk. Zo is er van alles te doen voor iedereen van 4 tot en met 18 jaar. Ook met een beperking kan je deelnemen. De cultuur- en buurtsportcoaches van Actief Winterswijk hebben een leuke mix van sport, cultuur en creatieve activiteiten bedacht. Dit wordt echt een zomer die je niet wilt missen.”

Hickory
Een van de verenigingen die meewerkt aan de Zomertour is honk- en softbalvereniging Hickory. “Wij bieden onder andere clinics aan en op twee donderdagen zijn er op onze locatie activiteiten”, legt Geert te Brummelstroete van Hickory uit. “Wij hebben hier misschien wel de mooiste accommodatie van Nederland”, trots wijzend naar de velden en kantine. Iedereen kan dan ook kennis maken met deze mooie sport. De vereniging kan best nieuwe leden gebruiken. De jonge aanwas is op dit moment erg laag.”, weet Te Brummelstroete. “Terwijl het zo’n mooie sport is.” Wie graag meer wil weten over honkbal of de vereniging hoeft niet te wachten tot de Zomertour, maar is altijd welkom om een balletje te komen gooien of slaan op de velden aan de Bataafseweg.

Programma Zomertour voor jeugd
21 juli Gelderse Roadshow BMX
22 juli Bootcamp en Kinderkunstclub
27 juli Levend monopoly
28 juli en 11 augustus Hip Hop dansen met Penta
29 juli Beachvolleybal, Korfbal en een Kinderkunstclub
3 augustus Summer Olympic met BeweegWijs
4 en 18 augustus DJ Workshop
5 augustus Handballen, Tafeltennissen en Kinderkunstclub
10 augustus Kids Boxing
12 augustus Beeball en Kinderkunstclub
17 augustus 2 tegen 2 op het programma
19 augustus Atletiek en Kinderkunstclub

Programma voor jongeren
20 juli Bootcamp (15-18 jaar) in de Vliertuin        
21 juli Tekenen en Tafeltennis toernooi (15-18 jaar) bij SPOT        
22 juli Bootcamp (12-15 jaar) in de Vliertuin        
27 juli Honkbal (12-15 jaar) in Speeltuin Hakkelerkamp        
28 juli DJ Workshop (10-14 jaar) in Boogie Woogie
29 juli Fitness survival (15-18 jaar) in het Rommelgebergte
3 augustus Handbaltoernooi (12-15 jaar) in Sportzaal de Vlier        
4 augustus Hip Hop dans (12-16 jaar) in Boogie Woogie
5 augustus Voetbal & Basketbal (15-18 jaar) in Speeltuin ‘t Kreil
10 augustus Skate-, en steptoernooi (12-18 jaar) op de Skatebaan
11 augustus Beats produceren workshop (10-14 jaar) in Boogie Woogie
12 augustus Flessenvoetbal & Kickball (12-15 jaar) bij SPOT
17 augustus Beachsoccer en Voetvolley (12-15 jaar) Beachvelden bij Wivoc
18 augustus Hip Hop dans Sport (12-16 jaar) in Boogie Woogie
19 augustus Voetbaltoernooi (15-18 jaar) bij het AZC
24 augustus Trefbal (12-15 jaar) in speeltuin Hakkelerkamp
25 augustus Speurtocht, vrij Sport & Spel (12-18 jaar) bij SPOT
26 augustus Voetballen, FIFA en Barbecue (12-18 jaar) bij SPOT *Eigen bijdrage van 2,-

Zaterdag 21 augustus is de hele familie welkom (mits de coronamaatregelen het toelaten) in het Scholtenbrugpark. Op die locatie zijn allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, kunst, creativiteit en sport. Aanmelden voor de activiteiten kan via de site. De geldende coronamaatregelen worden nageleefd. Hou de site en socials in de gaten voor actuele informatie.


www.spotjongerenwerk.nl

www.actiefwinterswijk.nl

Jos Mekkes oefent zijn slagtechniek. Moeilijk te missen met een gitaar. Foto: Verona Westera

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant