De Skills Award voor Rody en Sven. Foto:  PR Pronova
De Skills Award voor Rody en Sven. Foto: PR Pronova

Diploma-uitreiking in galastijl voor leerlingen van Pronova

Algemeen

WINTERSWIJK - Voor de leerlingen van Pronova praktijkonderwijs kreeg de diploma-uitreiking, ondanks de coronamaatregelen een zeer feestelijk tintje. De 36 leerlingen die geslaagd waren kregen een alternatief op het galafeest, dat normaal gesproken bij de Revolutie plaatsvindt.

Op dinsdag 6 juli kwamen de leerlingen met bijzonder vervoer bij de school aan. De één kwam op een tractor, de andere in een vrachtwagen en verschillende mooiste auto’s kwamen voorbij. Wat de leerlingen allemaal gemeen hadden, was dat ze in gala gekleed waren. De leerlingen zagen er allemaal prachtig uit.

Bij school werden de leerlingen ontvangen door de directeur. Over de loper die uitgerold was, liepen de leerlingen naar binnen waar ze een fotoshoot kregen van Marlies Photography. Hiermee krijgen ze een mooi aandenken aan de afsluiting van hun schoolcarrière op Pronova.
Vervolgens liepen de geslaagden samen met hun familie naar binnen, waar ze een persoonlijk woordje van hun opleider en mentor kregen, waarna er een handtekening gezet mocht worden onder de diploma’s.

Skills Award
In de kantine van de school werd er een drankje en aan hapje aangeboden aan de schoolverlaters en hun ouders. En toen kwam de verrassing voor Rody van Vuuren en Sven Rugers. Zij kregen dit jaar de Skills Award aangeboden. Dit is een award vanuit BTO Winterswijk (Bevordering Techniek Onderwijs) in samenwerking met Pronova. Deze award gaat elk jaar naar de leerling die op een bijzondere manier zijn/haar onderwijs positief heeft afgerond.
Directeur Nicole Bremmer sprak de jongens toe, die beiden glunderden van oor tot oor. Normaal gesproken wordt de award maar aan één leerling uitgereikt. Maar dit jaar was de keuze niet te maken en kregen de jongens beide een award. De jongens hebben beide een enorme werkinzet. Ze zijn in de loop der jaren ontzettend gegroeid en hebben zich op stage van de goede kant laten zien. De werkgevers merkten betrouwbaarheid, betrokkenheid en inzet op. Beide gaan met een baan van school. Sven bij Grijssen straatdesign in Winterswijk en Rody bij de Arco in Winterswijk.
Omdat er vanwege corona nog geen flink feest gevierd kon worden in de school, kregen alle leerlingen een (alcoholvrij) borrelpakket mee naar huis, om het feest daar nog even voort te zetten.

Iedereen kwam met een bijzonder voertuig naar school. Foto: PR Pronova

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant