De rolstoeltransportfiets is te leen. Foto: PR
De rolstoeltransportfiets is te leen. Foto: PR

Ook Samenrijders maakt Winterswijk relaxter

Algemeen

Ook Samenrijders maakt Winterswijk relaxter

Rolstoelfiets voor het Samenrijderspunt

WINTERSWIJK - In april 2019 startte het Samenrijderspunt Winterswijk met een uitleenpunt voor aangepaste fietsen. Mensen die aangewezen waren op een aangepaste fiets konden zo gebruik maken van een van de twee duofietsen of een driewielfiets, alle drie voorzien van trapondersteuning. Ook een familiefiets voor vier personen behoorde tot het assortiment.

Twee jaar later blijkt dat het uitleenpunt duidelijk in een behoefte voorziet. Meer en meer mensen weten de weg te vinden naar het Samenrijderspunt, dat inmiddels met de Winterswijkse Uitdaging is meeverhuisd naar Boogie Woogie.
De organisatie heeft ondertussen niet stil gezeten. Zo is het assortiment inmiddels uitgebreid met een rolstoelfiets met trapondersteuning en een tandem. Hierdoor kunnen mensen die rolstoel gebonden zijn er toch met een fietsmaatje op uit en is fietsen voor bv. mensen met een visuele beperking ook mogelijk.
De aangepaste fietsen zijn bedoeld voor iedereen die er behoefte aan heeft zoals inwoners van de gemeente Winterswijk, waaronder ook de mensen in de verzorgingshuizen. Indien nodig gaan vrijwilligers van het Samenrijderspunt mee als fietsmaatje of begeleider. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de fietsen. Naast een borg wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De borg krijgen gebruikers terug bij inlevering van de fiets. Ook vakantiegangers kunnen gebruik maken van de fietsservice van het Samenrijderspunt. Bij eenmalig gebruik van de fietsservice (huur) gelden aangepaste tarieven.

Het Samenrijderspunt is te vinden bij de Winterswijkse Uitdaging, Roelvinkstraat 2 te Winterswijk. Voor meer informatie of reservering kan men bellen naar 0543 20 00 36. Het telefoonnummer is van maandag tot en met vrijdag te bereiken, bij voorkeur tussen 9.00 en 12.00 uur. Mailen kan ook: samenrijders@vpwinterswijk.nl

Relax met het schilderen van steentjes
Zaterdag 24 juli is het high a rockday. Op deze dag worden er wereldwijd steentjes verspreid. Iedereen kan hieraan deelnemen. Met de creativiteitsgroep van het Vrijwilligerspunt gaan we op 20 juli deze dag voorbereiden. Die middag vanaf 14.00 uur kan iedereen terecht bij BoogieWoogie. Op een ontspannen manier gaan we met z’n allen onder leiding van Linda Sandman stenen beschilderen die we de 24e juni her en der gaan verspreiden. Deelname is gratis. Meer info hierover via creatief@winterswijkdoet.nl.

Relax met de bewoners van ’t Gasthuus
Voor enkele bewoners van het wooncentrum van ’t Gasthuus zoeken we mensen die samen met een bewoner activiteiten willen ondernemen. Alleen op stap gaan vinden de bewoners niet leuk en een afspraak met een ander stimuleert om naar buiten te gaan. We denken dan aan een stukje lopen, fietsen, samen een ijsje eten of winkelen. Vind je het leuk om iemand een gezellig uurtje te bezorgen? Dan komt ’t Gasthuus graag met jou in gesprek.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het de Winterswijkse Uitdaging/Vrijwilligerspunt. Telefoonnummer 0543 200026. Mail info@winterswijkdoet.nl. Uiteraard kan men ook dagelijks ’s ochtends tussen 9.00 en 12.00 uur binnen komen lopen aan de Roelvinkstraat 2. Van 2 augustus tot en met 27 augustus is het Vrijwilligerspunt alleen telefonisch bereikbaar. Automaatje blijft ook in augustus wel gewoon bereikbaar via 0543 – 200036.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant