<p>Pluktuin Klein Paradijs: Foto: Mercedes Goud</p>

Pluktuin Klein Paradijs: Foto: Mercedes Goud

Open tuindagen met acht tuinen

Zondag 27 juni en zondag 25 juli van 10.00 tot 17.00 uur

WINTERSWIJK - De enthousiaste eigenaren van acht heel verschillende tuinen nodigen belangstellenden uit om een kijkje te komen nemen en te genieten van hun groene oases. Het zijn stuk voor stuk bijzondere tuinen die met liefde, kennis en aandacht onderhouden worden. Het is een mooie gelegenheid om ideeën op te doen en ervaringen te delen met andere tuinliefhebbers. De meeste tuinen zijn gratis toegankelijk, anders is de toegang 1 of 2 euro. Er is geen routebeschrijving.

Van west naar oost zijn de volgende tuinen open: 1. De Oostermeentuin van Joke en Wim Enserink, Oostermeenweg 7 in Lievelde. In de tuin zijn zijn verschillende zitplekken, gazons, twee vijvers, diverse fruitbomen en een groentetuin. Een deel is ingericht als (kleine) hobbykwekerij. Tijdens de open dagen zijn er planten te koop.

De Liefhebberstuin van Lidy en Tonnie Buil, Morgenzonweg 150 in Winterswijk. Zij hebben een weelderige tuin met grote, zorgvuldig opgebouwde borders, een grote collectie hosta’s en een natuurlijke vijver. De tuinkamers zijn door mooie hagen gescheiden. Achterin is een hobbykwekerij en ook in deze tuin zijn er planten te koop.

De Morgenzunne van Janneke Helleman en Wiebe Poppe, Morgenzonweg 136, in Winterswijk is een tuin van 1500 m² en is verrassend diep met een mooi lijnenspel van paden, borders en vijvers. Achter het huis ligt de kleurrijke siertuin, die over gaat in de boomgaard met wilde bloemen en achterin ligt een bijzondere schaduwtuin.

Henk Bonjernoor, Pijnboomstraat 18 in Winterswijk. Een kleine maar mooie, zonnige achtertuin met alleen vaste planten voor vlinders en bijen, met zeer waarschijnlijk de vele klimrozen volop in bloei. In de voortuin staan schaduw minnende planten. Dit jaar voor het eerst deelnemer.

Henk en Annelies Geurkink wonen aan de Abeelstraat 69 inWinterswijk. Hun tuin is één grote verrassing. Midden in een woonwijk in Winterswijk komen de sferen van verschillende landen bij elkaar.

De familie Vreeman-Legters woont aan de Badweg 10 i Winterswijk. Sinds negen jaar wonen zij in ’t Zonnehuis, dat in 1933 is gebouwd door de opa (Kruisselbrink) van Arjan Vreeman. De voortuin ligt op het noorden en de achtertuin krijgt de hele dag zon. Schaduwplekken zijn gecreëerd met lei- en dakplatanen. Er zijn vakken met diverse kleurrijke bloemen en vaste planten, een moestuin, speelplekken voor de kinderen en zitplekken om te genieten van het uitzicht op het Buskersbos. Het atelier van Kristie Legters bevindt zich achter in de tuin en is open. Er zijn kaarten, collages en schilderijen te koop.

Pluktuin Klein Paradijs, Landgoed De Zonnebloem aan De Slingeweg 12-14 in Winterswijk is ook open. De pluktuin gaat dit jaar voor de tweede keer open. Na de warme, fleurige en gezellige zomer van 2020 hebben ze de smaak goed te pakken en zijn zij vol goede moed aan dit nieuwe seizoen begonnen. Er is een kleurrijk en b(l)oeiend geheel gemaakt, zodat men met een mooi boeket naar huis gaat. Alleen komen kijken mag natuurlijk ook, even uitrusten tijdens een wandeling of fietstocht is altijd fijn in een mooie omgeving. In de theetuin staan vele kruiden die bezoekers kunnen plukken zodat ze ter plaatse kunnen genieten van een lekker, zelf samengesteld, glas thee. Vanaf 1 juli is de tuin dagelijks open.

Gertie en Ada Leuvenink, Böwingkamp 71 in Oeding, Duitsland hebben een tuin met rijk bloeiende vaste planten borders en een relatief grote vijver. Verder een kruidentuin en moestuin en dat alles wordt verrijkt door drie gezellige kipjes.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden