Wim Kuut in Holland Op Zijn Breedst. Foto: M. Oesterholt
Wim Kuut in Holland Op Zijn Breedst. Foto: M. Oesterholt

Tien Jaar Wim Kuut Op Z’n Breedst

WINTERSWIJK - Een radioprogramma met een format, dat al een decennium lang werkt is een unicum. Wim Kuut is de bedenker en de presentator van zo’n programma ‘Holland Op Zijn Breedst’ en dat wordt op speciale wijze gevierd. Het programma is iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur te beluisteren op Slingeland FM. De jubileumuitzending is op 26 juni.

De in Enschede geboren Kuut is muziekliefhebber, geïnteresseerd in mensen en dat beleeft hij op vele manieren. Privé is Blues/Rock de muzikale hoofdmaaltijd, maar zo breed als hij als mens geïnteresseerd is in de wereld om hem heen, zo breed is ook zijn muzikale interesse. Zo zong hij in een popkoor, speelde tussen de schuifdeuren gitaar, waar ook eigen geschreven liedjes ten gehore bracht. Vanuit zijn interesse meldde hij zich aan als medewerker van de lokale omroep.

Als medewerker van RTV Slingeland FM kreeg hij zendtijd om een eigen programma te presenteren. Hij gaf het de titel ‘Holland Op Zijn Breedst’ en daarmee is het de vlag die de lading dekt. Er is ruimte voor elke stijl muziek in elke taal, als de makers maar uit Nederland komen. Dat het programma geen eendagsvlieg is blijkt wel.

“Het is tien jaar geleden dat ik met het programma begon. Dat vergeet ik nooit, omdat toen mijn eerste kleinzoon werd geboren. Als beginnend programma moet je luisteraars winnen. Je moet bekendheid weten te geven aan potentiële luisteraars en daarna komt de uitdaging om ze als wekelijkse luisteraars ook vast te houden.”
Wim bedacht een unieke formule. Door iedere week een gast uit te nodigen kreeg zijn programma meer en meer bekendheid. “Het is eigenlijk heel eenvoudig. We vullen samen een uur lang aan de hand van twee vragen: Wat betekent muziek voor je? en Wat is je favoriete Top 5 van Neerlands bodem?” Voor de duidelijkheid bevestigt de altijd vrolijke gastheer nogmaals, dat het dus niet per se Nederlandstalig moet zijn. “Ik heb in de afgelopen tien jaar meer dan 350 gasten mogen ontvangen. Ze hebben mij muzikaal vaak verrast. Er kwamen artiesten op de draaitafel, waar ik nog nooit van had gehoord, maar die nu nog steeds met regelmaat door mij gedraaid worden. Mensen boeien mij en daardoor leerde ik ook veel van de gasten zelf. Hun leefstijl, visies, hobby’s, werk enzovoorts. Mensen zijn namelijk net zo divers als de muziek.”

Toen Wim in gesprek met collega Slingeland-FM medewerker Ubbink (die zelf ook een keer te gast was) vertelde over het tienjarig jubileum, kwam het voorstel voor een unieke gast om dit te vieren. “Wim je bent te gast in je eigen programma en ik ga jou je zelfbedachte vragen stellen”, grapte Raymond. Hoewel het voorstel hem verraste, werd deze vol enthousiasme aangenomen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden