<p>Marieke van der Plas Algemeen directeur KNGU. Foto: PR</p>

Marieke van der Plas Algemeen directeur KNGU. Foto: PR

Mensen maken Winterswijk slimmer

AZC peuters
Het COA is op zoek naar vrijwilligers die affiniteit met peuters hebben. Kwaliteiten die van de vrijwilliger gevraagd worden zijn: Men zoekt iemand met pedagogische kwaliteiten om de peuters van 2 en 3 jaar een leerzame maar ook leuke ochtend te bezorgen op het AZC. Bij deze begeleiding horen ook taken als verzorging van de peuters. De basis taal die gesproken wordt is Nederlands. Het Nederlands wil men ook graag op de peuters overbrengen. Samen wil men de peuters slimmer in het Nederlands maken. Werktijden zijn in de ochtend, maar wel flexibel in overleg in te vullen.

Fietsen
Geniet je van fietsen én ben je graag in gesprek met anderen? Meld je dan nu aan voor de Doortrappen-training! Een training voor vrijwilligers die graag in beweging zijn en graag een gesprek aangaan met andere deelnemers of activiteiten met of voor hen willen organiseren. Het project Doortrappen is er voor bedoeld om senioren zo lang mogelijk en veilig te laten fietsen. Want fietsen helpt langer gezond, sociaal en zelfredzaam te zijn. Gelukkig fietsen veel ouderen graag, en willen ze blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen.

In de training leer je over de achtergrond van Doortrappen en maak je kennis met Doortrappenmaterialen die je kunt gebruiken bij activiteiten. Krijg ideeën over hoe je bij kunt dragen aan het zo lang mogelijk veilig blijven fietsen door ouderen. De training wordt gegeven op vrijdag 18 juni en 2 juli. Meer info via actief@winterswijk.nl of bel met Jos Mekkes tel nr. 0634 527627

Sportcafé XL
Donderdag 1 juli vanaf 19.30 uur houdt de Winterswijkse Uitdaging in het restaurant van golfbaan de Voortwis, in samenwerking met Actief Winterswijk, weer een sportcafé. Domien Esselink zal die avond twee gasten interviewen: Marieke van der Plas (algemeen directeur van de KNGU) en Jefta Bresser (hoofd jeugdopleiding van de Graafschap). Centraal thema die avond zal zijn hoe creëren we een pedagogisch sportklimaat. Zo zal er aandacht zijn voor de voortgang van de drie sporenaanpak die sinds de zomer van 2020 binnen gymbond in gang is gezet. Positieve sportcultuur is ook onderdeel van het in 2018 afgesloten Sportakkoord. Hiermee kregen de KNGU en KNVB een impuls met het landelijke project Pedagogische visie. Marieke van der Plas en Jefta Bresser zullen de visie binnen beide sportbonden nader toelichten. Daarnaast zal Jos Mekkes de toekomstplannen van Actief Winterswijk onder de aandacht brengen. Besturen, trainers en andere vrijwilligers uit de sportwereld die in de onderwerpen geïnteresseerd zijn, zijn van harte welkom. Men kan zich aanmelden via aanmelding@winterswijkdoet.nl. Voor nadere informatie over deze avond kan men zich ook melden bij Harrie Garritsen, tel nr. 0653-209718.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk en over de activiteiten van het Vrijwilligerspunt afspelen kan men dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur terecht bij het Vrijwilligerspunt, Roelvinkstraat 2 (Boogie Woogie) Tel. 0543 200026 of via info@winterswijkdoet.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden