<p>Het team van gidsen van het Gilde. Foto: Eigen foto</p>

Het team van gidsen van het Gilde. Foto: Eigen foto

Gidsen van het Gilde gaan weer op pad

WINTERSWIJK - De gidsen van het Gilde Winterswijk kunnen eindelijk weer op pad. Elke maandag, donderdag en zaterdag laten de gidsen de mooiste plekjes van Winterswijk zien tijdens de dorpswandeling. De negen gidsen vertellen onderweg wetenswaardigheden en weten veel over de historie van het dorp. De start is om 11 uur vanaf de VVV (Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1). Op maandag is het ook mogelijk om een fietstochtje te maken waarbij een gids onderweg allerlei wetenswaardigheden vertelt.

“Wel is het noodzakelijk dat mensen die mee willen wandelen of fietsen zich vooraf aanmelden”, laat coördinator Jan Lammers weten. “Verder zijn de groepen kleiner in verband met de coronamaatregelen, zodat de wandelaars afstand kunnen houden van elkaar en van onze gids.” Groepen die de wandeling willen maken, kunnen een afspraak maken.

Naast de dorpstour bestaat ook de mogelijkheid voor een digitale wandeling. “Een gids komt op locatie en maakt de wandeling digitaal, waarbij het verhaal verteld wordt”, legt Lammers uit. “Hierbij kan gekozen worden uit een wandeling door het dorp Winterswijk, een tochtje langs de Whemerbeek, of een rondje door het buitengebied.”

Afspraken en reserveringen via de VVV: tel. 0543-745090, of bij Jan Lammers: 06-23215853. Deelnemen aan een wandeling/fietstocht kost 5 euro per persoon.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden