Sla leesvoer in voor de vakantie. Foto: PR Excelsior
Sla leesvoer in voor de vakantie. Foto: PR Excelsior

Leesvoer inslaan voor de vakantie in Excelsiors boekenhal

WINTERSWIJK - Na een succesvolle editie in september 2020 zit de boekenopslag van Excelsior alweer bomvol. Daarom wordt de tweedehands boekenmarkt op zaterdag 19 juni opnieuw gehouden in het MFA Pelkpark. De ideale kans om nog boeken in te slaan voor komende zomervakantie. Uiteraard wordt er tijdens de boekenmarkt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

De laatste jaren is dit succesvolle evenement van Muziekvereniging Excelsior bekend geraakt bij vele boekenliefhebbers, die de hele dag kunnen snuffelen tussen de vele soorten boeken; van romans en thrillers tot themaboeken over flora en fauna, techniek, religie, poëzie en diverse hobbyboeken. Een speciaal gedeelte van de zaal zal ingericht worden met kinderboeken. Er zijn boeken voor de allerkleinsten, de beginnende lezers, gevorderde lezers maar ook voor tieners. Daarnaast in diverse categorieën: zelfstandig lezen, educatief, creatief, prenten- en sprookjesboeken. De boeken zijn zorgvuldig uitgezocht en gesorteerd.

Succesformule
De boekenmarkt van Excelsior heeft tijdens de voorgaande edities al vele bezoekers blij gemaakt met mooie tweedehands boeken voor spotprijsjes. Ook zijn er speciale acties deze dag. Er is een mogelijkheid om te betalen met de pin. De deuren zijn open vanaf 10.00 uur.

Goed doel
Boeken kopen levert dubbel voordeel op. Bezoekers kunnen namelijk hun persoonlijke bibliotheek aanvullen en Excelsior kan haar muziekbibliotheek uitbreiden. Van de opbrengst worden onder andere nieuwe muziekstukken gekocht. Zo kan Excelsior in de toekomst weer mooie concerten verzorgen.

Boekeninzameling
Wie boeken over heeft kan contact opnemen met Willie Schurink, oudpapier@excelsior-winterswijk.nl. Grote partijen kunnen opgehaald worden. Overgebleven boeken kunnen ook langs worden gebracht. De inzamelings- en opslaglocatie is gevestigd in een loods aan de Narcisstraat 2 in Winterswijk. Hier zijn regelmatig op maandag de vrijwilligers van Excelsior aanwezig. Voor exacte data en tijden kan eveneens contact worden opgenomen met Willie Schurink

De deuren van MFA PelkPark aan de Hakkelerkampstraat 55 in Winterswijk worden op 19 juni om 10.00 uur geopend. Het Tweedehands Boekenhal duurt tot 15.00 uur. In verband met de geldende COVID-19 richtlijnen zullen er een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen kunnen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden