Winterswijk dingt mee naar titel ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’

WINTERSWIJK - Ruim vier miljoen Nederlanders hebben een beperking of chronische ziekte. Dat is ongeveer 1 op de 4 mensen. Om te stimuleren dat iedere inwoner in de samenleving mee kan doen, is de Vereniging van Nederlandse Gemeenten gestart met de verkiezing ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’. Ook Winterswijk dingt mee naar deze prijs.

Op basis van beoordelingen van inwoners wordt bepaald hoe toegankelijk iedere gemeente is. Inwoners kunnen nog tot en met 27 juni 2021 stemmen via www.meesttoegankelijkegemeente.nl.

Belang van toegankelijkheid
“Als gemeente Winterswijk dingen we graag mee naar deze prijs. We zijn er nog niet, maar toegankelijkheid staat hoog in ons vaandel. We vinden het belangrijk dat mensen in onze gemeente mee kunnen doen en we streven naar gelijke kansen voor iedereen.” licht wethouder Schepers toe. Langzaam maar zeker wordt deze ambitie zichtbaar. Zo was Winterswijk in 2020 één van de eerste gemeenten in de Achterhoek met een inclusie agenda genaamd ‘Winterswijk Drempelvrij’. Daarin maakt de gemeente zich onder andere hard voor voldoende carrièremogelijkheden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, zelfstandig wonen en een drempelvrij centrum.

Inwoners kunnen stemmen
Het is voor de gemeente Winterswijk heel belangrijk dat zoveel mogelijk Winterswijkers en bezoekers de enquête invullen. Want hoe meer respons, hoe beter het inzicht is dat men krijgt uit deze verkiezing. Het helpt om knelpunten te signaleren, om beleid verder aan te scherpen en om concrete acties te ondernemen. In de eerste ronde kan men gemeenten door middel van een vragenlijst beoordelen. Daarna komt er nog een halve finale en een finale.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden