Maartje Waanders. Foto: PR
Maartje Waanders. Foto: PR

Theater De Storm Winterswijk: het aftellen is begonnen

WINTERSWIJK - Bij het Winterswijkse theater De Storm, deden ze even een (spreekwoordelijk) dansje toen bekend werd dat de theaters vanaf 5 juni de deuren weer mochten openen. Het theater heeft hierop direct geanticipeerd en in het weekend van 11 en 12 juni een intiem dubbelconcert op haar agenda gezet: The Wanderers (met de Lichtenvoordse Maartje Waanders) en veelgevraagde artiest Simon Feenstra. Er zijn nog enkele tickets voor de liveshow beschikbaar. Door de samenwerking met Sound Solution kunnen er ook livestream tickets aangeboden worden.

Directeur Ineke van Empel: “We hadden het seizoen in september nog niet opgestart, of de maatregelen werden flink aangescherpt. Een flinke tegenvaller, toch hebben we ons altijd weten te focussen op: wat kan er nog wel, ook als we slechts 30 of 50 bezoekers mogen ontvangen? Het antwoord kwam snel toen de Lichtenvoordse zangeres Maartje Waanders aangaf héél graag te willen spelen en veel mensen uit het vak kende die niets liever wilden dan weer publiek verrassen met hun performance. Rob Kuenen van Sound Solution biedt daarop niet alleen fantastische theatertechnische ondersteuning, maar ook de mogelijkheid voor livestream tickets. Dit resulteerde in een heerlijke samenwerking vol positieve energie en daar gaan we komend weekend ontzettend van genieten!”

De opzet
Het publiek geniet tijdens deze avonden op één avond van twee concerten, die beiden in een andere zaal plaatsvinden. Na een uur wisselen de bezoekers van zaal. Door de setting – in de grote zaal zitten de bezoekers zelfs óp het toneel – creëren de organisatoren een intieme sfeer in een unieke ambiance.

Dubbelconcert: The Wanderers en Simon Feenstra
De Americana-formatie The Wanderers bestaat uit zanger/gitarist Tom Schraven en zangeressen Marijke Nuchelmans en Maartje Waanders. Zij worden muzikaal bijgestaan door Dennis Weelink op toetsen. Dit sprankelende kwartet staat bekend om hun loepzuivere samenzang: driestemmig en persoonlijk. Ze laten hun eigen visie los op bekende en minder bekende stukken, geïnspireerd door Americana: muziek met pop-, country- en folkinvloeden. Het publiek beleeft klassiekers en verborgen pareltjes van artiesten als James Taylor, Johnny Cash, The Dixie Chicks, Lady Antebellum, Alison Krauss, Amos Lee, The Greencards, Dolly Parton en Fleetwood Mac. Daarnaast brengen zij ieder hun eigen werk, mede geïnspireerd op bovenstaande artiesten.

Simon Feenstra is in a soulful mood
Simon is een veelgevraagde artiest op verschillende podia. Vorig seizoen toerde hij door Europa met niemand minder dan Giorgio Moroder (bekend van zijn hits van onder andere Donna Summer). Naast zijn eigen werk, maakt hij met zijn coverband Round About Now furore als huisband van RTL 4’s The Big Music Quiz en reist hij als backingvocalist langs alle Europese arena’s in de show ‘Elvis – Live on Screen feat. Priscilla Presley’.

Simon Feenstra is uitgesproken, maar nooit uitgezongen. Hij laat zien dat het nog altijd kan: het combineren van pure emotie met feilloos vakmanschap. In dit programma zingt Simon bekende soulful songs en is hij ook op zoek gegaan naar de wat onbekendere pareltjes uit de jaren ’60 en ’70.

Kaarten
Dit dubbelconcert wordt aangeboden op zowel vrijdag 11 juni als zaterdag 12 juni. Er zijn nog enkele livetickets te koop. Entree 22,50 euro. Tickets voor de livestream kosten 7,50 euro.

Kijk voor meer informatie of het kopen van kaarten op de website.


www.theaterdestorm.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden