Peter ten Hagen over zijn nieuwe souvenirwinkel: 'Artikelen met de Achterhoekse vlag zijn op dit moment booming.' foto Lineke Voltman
Peter ten Hagen over zijn nieuwe souvenirwinkel: 'Artikelen met de Achterhoekse vlag zijn op dit moment booming.' foto Lineke Voltman

‘Delfts blauw naast Achterhoek producten in nieuwe souvenirwinkel’

WINTERSWIJK - Naast zijn print- en drukwerk kantoor aan de Torenstraat in Winterswijk heeft Peter ten Hagen zaterdag 5 juni in hetzelfde pand een winkel in souvenirs en geschenkartikelen geopend. Aanleiding voor een bezoekje en een gesprek met de ondernemer.

Door Lineke Voltman

Ten Hagen: “Omdat het pand eigenlijk te groot was voor alleen het print- en drukwerk kwam ik op het idee om de ruimte in tweeën te delen om de vierkante meters efficiënter te benutten. Het bedrukken van producten voor klanten kun je ook met Winterswijkse onderwerpen doen en zo heb ik de link gelegd met souvenirs. En aangezien het aanbod van souvenirwinkels in Winterswijk steeds minder werd zag ik dit als mogelijkheid om een gat in de markt op te vullen.”

Achterhoekse vlag
Volgens ten Hagen is Winterswijk een echte toeristenplaats. “Naast vakantie vierende Nederlanders, hebben we natuurlijk ook een grote aantrekkingskracht voor Duitsers. Daarom heb ik naar een combinatie gezocht voor beide groepen. Er is veel Delfts blauw van klompen tot vaasjes en borden, de bekende molentjes en houten tulpen in allerlei kleuren. Daarnaast neemt de Achterhoekse vlag een prominente plaats in. We hebben daarin de ouderwetse klompen, klompsloffen, paraplu’s, knoflook- en tokkisaus, maar ook Achterhoekse boxershorts, zwembroeken, tassen, vlaggen, schorten en heliumballonnen allemaal met de kenmerkende groene Achterhoekse vlag. Deze artikelen zijn op dit moment helemaal booming.”

Niet alleen voor toeristen maar zeker ook voor inwoners van Winterswijk is er een ruime keuze in artikelen met Winterswijkse onderwerpen als lepeltjes, speldjes en vingerhoedjes met afbeeldingen van het oude raadhuis, de Jacobskerk of het oude gemeentelogo. Op de toonbank liggen de fotoboeken van de Winterswijkse fotograaf Hans Hendriks en in de vitrine staan mooie glazen vazen. Ten Hagen: “Ook de luxere artikelen ontbreken niet in het assortiment zodat iedereen wel een passend geschenk kan vinden.”

Mondriaan
Natuurlijk mag de schilder Mondriaan, die opgegroeid is in Winterswijk, niet ontbreken. Het assortiment is nu nog niet erg groot maar volgens Ten Hagen wordt dat binnenkort uitgebreid. “Ik kon in de voorbereiding nog geen leverancier van Mondriaan producten vinden, maar toevallig meldde zich iemand vanochtend .”

De bedoeling is dat op korte termijn de winkel wordt aangevuld met streekproducten. “Dan denk ik aan Winterswijkse biertjes en wijnen en eetwaren. Voor de verkoop van licht alcoholische dranken heb ik echter een gemeentelijke vergunning nodig, die ik binnenkort hoop te krijgen. Dan ga ik ook het assortiment streekproducten verder uitbreiden met allerlei eetwaren.”

Blikvanger in de winkel is de muurbekleding achter de toonbank. Ten Hagen: Het is airtex behang uit één stuk met daarop afgebeeld een schilderij van Jozef Israëls: ‘Kinderen der zee’ uit 1872.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden