De estafette. Foto: PR sc Meddo
De estafette. Foto: PR sc Meddo

Sportclub Meddo ging even op slot

Algemeen

MEDDO - Meddo- Vrijdagavond half acht ging bij sportclub Meddo de deur op slot. Binnen zaten 35 basisschoolleerlingen uit groep 6 tot en met groep 8 ‘opgesloten’ in de escaperoom. Om te kunnen ontsnappen moesten ze in kleine groepjes vier levels in vier verschillende kamers spelen.

De levels waren gemaakt in de belevingswereld van de kinderen. Zo ging het over gamen, BFF’s, maar ook over leuke kaart en dobbelspellen. Na het scannen van een QR code op hun mobiel, kregen de spelers een filmpje te zien met daarop de opdracht. Door goed samen te werken, puzzels op te lossen, te rekenen en de gekraakte codes door te appen, konden de spelers zichzelf bevrijden. Het team dat dit het snelst deed werd de winnaar en zij kregen als beloning een kubuspuzzel me naar huis.

Zaterdagochtend was het de beurt aan de basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met groep 5. Een groep enthousiaste kinderen uit Meddo en Zwolle werd hartelijk ontvangen door vrijwilligers van Sc. Meddo en Penta. Op het hoofdveld stonden allerlei spelletjes klaar. In teams gingen de kinderen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten te verdienen. Zo was er een waterrace, een skippybalparcours, dobbelestafette, pittenzakrace met hindernissen en kleefestafette. Uiteindelijk waren er twee teams met een gedeelde eerste plek. Onder aanmoediging van de andere teams moesten zij nog één keer de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de echte winnaar was. Het winnende team kreeg als beloning een goudkleurige medaille.

Het was druk de afgelopen maanden bij de voetbalvereniging. Naast alle activiteiten voor de basisschooljeugd op de zaterdagen hebben ook Penta en Mevo wekelijks gebruik gemaakt van de Pannakooi voor hun gymlessen en volleybaltrainingen. Zij mogen inmiddels weer sporten in de gymzaal.
Ook de jeugdtrainingen werden druk bezocht, nadat bekend was gemaakt dat iedereen tijdens de coronaperiode vrijblijvend mee kon trainen om zo tóch te kunnen sporten. Mede dankzij de flexibiliteit en het enthousiasme van de jeugdtrainers heeft een grote groep kinderen kennis kunnen maken met de voetbalsport en heeft Sc. Meddo er voor aankomend seizoen er tenminste 16 nieuwe jeugdleden bij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant