De eerste nieuwe geveltuintjes staan in bloei. Foto: PR
De eerste nieuwe geveltuintjes staan in bloei. Foto: PR

Mensen maken Winterswijk vrijer

Algemeen

WINTERSWIJK - Home Start is op zoek naar kindertaalcoaches, voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Een kindertaalcoach bezoekt wekelijks een anderstalig gezin om op praktische wijze samen met het kind, ouders en eventuele broertjes en zusjes invulling te geven aan taalstimulering in het gezinsleven. Voordoen en samendoen is hierbij belangrijk. Denk aan voorlezen, taalspelletjes, koffie en thee- gesprekken met de ouders of een uitje naar bijvoorbeeld de kinderboerderij. Door deze taalmomenten draag je als vrijwilliger bij aan de ontwikkeling van deze kinderen en de loopbaankansen in de toekomst. Je doet dit natuurlijk niet alleen en al helemaal niet onvoorbereid. Er zijn geen specifieke opleidingseisen, maar de affiniteit met verschillende culturen en kinderen is een pre. De vrijwilliger wordt een training gericht op taalontwikkeling en omgaan met ouders aangeboden. Lijkt je dit leuk? Dan komt men graag met je in contact. https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures.

Voor het vervoer naar de dagbesteding delen zorgaanbieders hun wagenpark en de vrijwillige chauffeurs. De chauffeurs zorgen voor het vervoer van mensen met een beperking naar de dagbesteding. Dat gebeurt op een veilige manier volgens de richtlijnen van het RIVM. Nu de centra voor dagbesteding weer open zijn, zoekt men aanvulling op de bestaande groep chauffeurs. Als vrijwillige chauffeur breng je ’s morgens mensen naar de dagbesteding of je brengt ze in de middag weer naar huis. De mensen kunnen zelf in- en uitstappen en hebben daar dus geen hulp bij nodig. Gemiddelde inzet per rit is twee uur. Je maakt gebruik van de personenbusjes van de instellingen en een gewoon rijbewijs is daarvoor voldoende. Voor meer info zie de site van het Vrijwilligerspunt. https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures.

Mensen maken Winterswijk groener
Nadat er een aantal weken een oproep werd geplaatst om Winterswijk groener te maken zijn er spontaan diverse acties op gang gekomen. Arjan Slotboom, wonende in de Kettingstraat was één van de eersten die aangaf dat hij wel graag een geveltuintje wilde. Na controle door een verkeersdeskundige en de ROVA werd zijn plan goedgekeurd. In opdracht van de gemeente worden door de ROVA stenen verwijderd, wordt de vrijgekomen plek, ook door de ROVA, van tuingrond voorzien en kan de bewoner zijn geveltuintje in gaan richten. Inmiddels zijn 26 geveltuintjes in ontwikkeling. Bewoners van de Inslagstraat hebben enthousiast aangehaakt. Naast deze buurt zijn er ook reacties vanuit de Hakkelerkamp gekomen. Hier zal eenzelfde traject bewandeld worden.

Het Vrijwilligerspunt is weer geopend. Tijdens werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur kan men er binnen lopen en staan de coördinatoren klaar om eenieder die vragen over vrijwilligerswerk heeft te beantwoorden. Bellen kan natuurlijk ook 0543-200026,mail info@winterswijkdoet.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant