De banken werden voorzien van de Mondriaan kleuren. Foto: PR
De banken werden voorzien van de Mondriaan kleuren. Foto: PR

Vrijwilligers aan de slag tijdens Winterswijkdoet.nl

Algemeen

WINTERSWIJK- In het kader van de NLdoetdag zijn er ook in Winterswijk diverse trajecten en klussen geklaard. Samen met de Veteranen Winterswijk en vooral ook door Hiddink Grondwerken kan er binnenkort een nieuw speeltoestel in speeltuin de Vrees geplaatst worden. Hiddink Grondwerken heeft de oude tegels verwijderd, grond afgegraven en de plek van nieuw vocht doorlatend zand voorzien. Door deze voorbereidende werkzaamheden konden zaterdag de veteranen direct aan de slag. De veteranen, die ook al een jaar niet meer bij elkaar geweest zijn, hebben zaterdag de stoepranden geplaatst. De komende weken zal het kunstgras gelegd en het speeltoestel geplaatst gaan worden.

Bij Boogie Woogie heeft de schildersgroep van het Vrijwilligerspunt, bijgestaan door een negental studenten van het Graafschap College, vrijdag de gemeentelijke bankjes, rondom het cultuurcentrum, van een nieuwe laag verf voorzien. De houten balkjes zijn door vrijwilligers van het onderstel gehaald en door WAM van Duren geschaafd. Daarnaast zijn de onderstellen schoon gemaakt en ook van een likje betonverf voorzien. Het ontwerp van Cees Janssen en Chris Becks zorgde in eerste instantie bij de gemeente voor wat gefronste wenkbrauwen. Nu het resultaat zichtbaar is, kan niet anders dan geconcludeerd worden dat een dergelijk burgerinitiatief navolging verdiend. Vanuit de Winterswijkse Uitdaging dan ook de oproep om eens goed naar de openbare ruimte te kijken en jezelf dan de vraag stellen of het ook anders kan. Beide projecten zijn mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Winterswijkse Uitdaging en het Oranjefonds.

Het Vrijwilligerspunt is weer geopend. Tijdens werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur kan men er binnen lopen en staan de coördinatoren klaar om eenieder die vragen over vrijwilligerswerk heeft te beantwoorden. Bellen kan natuurlijk ook 0543 – 200026, mail info@winterswijkdoet.nl.

Vrijwiligers gingegn n de slag om de banken te voorzien van een 'Mondriaan uiterlijk'. Foto: PR
Leerlingen van het Graafschap College ondersteunden bij de werkzaamheden. Foto: PR
De banken werden voorzien van de Mondriaan kleuren. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant