Marjolein en Mark Vredegoor, Preuverie Het Loo
Marjolein en Mark Vredegoor, Preuverie Het Loo

Proeven met passie

In eerste instantie wilden Marjolein en Mark Vredegoor een bed & breakfast beginnen, maar het werd Preuverie Het Loo. Liefhebbers van wijn, bier en whisky kunnen terecht in de sfeervolle, verbouwde boerderij aan de Misterweg in Winterswijk voor een proeverij. “Uiteraard maken we daar zelf lekkere hapjes bij”, lacht de vrolijke gastvrouw.

“We houden zelf van lekker eten en doen dat vaak met vrienden. Dan koken we uitgebreid, met meerdere gangen, zodat we de hele avond soms zitten. Daarbij hebben we dan passende drankjes en proberen we combinaties uit. Zo is eigenlijk onze Preuverie ontstaan, vanuit onze passie”, legt Marjolein uit. “Mark is groot liefhebber van whisky en heeft zich verdiept in herkomst en het stookproces. Hij kan er goed over vertellen.”
“Een vrouw heeft graag een grote inloopkast voor kleding. Ik heb het voor mijn whisky”, laat Mark lachend weten.

De eerste testpanels zijn geweest voor een proeverij en waren uitermate tevreden. Mark: “We laten vijf verschillende dranken proeven. Er zit natuurlijk een opbouw in en er hoort een verhaal bij.”
Marjolein maakt daarbij de lekkernijen die tussendoor geserveerd worden zelf en maakt daarbij graag gebruik van streekproducten.
De proeverijen zijn geschikt voor iedereen. “Wie niet van whisky houdt, kan gerust een wijn-, of bierproeverij doen. En als iemand helemaal geen alcohol drinkt, combineren we het gewoon met een high tea. Het kan allemaal.”

Achter de prachtige boerderij is ook een terras gesitueerd. Fietsers en andere voorbijgangers kunnen daar ook terecht voor een kop koffie met wat lekkers, of een klein lunch, uit eigen keuken. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen of op de trampoline.

Meer informatie of reserveren via: 06-44311371, preuverie.hetloo@gmail.com. www.wijnproeverijwinterswijk.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Preuverie Het Loo . Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden