Elk monument krijgt een prominente rol. Foto: PR
Elk monument krijgt een prominente rol. Foto: PR

‘Herdenken doen we samen….’

WINTERSWIJK - Dinsdag 4 mei is de jaarlijkse Dodenherdenking en al jaren houdt Rutger de Vries aansluitend een herdenkingsconcert in Theater de Storm. Door de coronacrisis kan dit voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. Samen met goede vriendin en vocalist Mathanja Kornelissen heeft Rutger het idee opgepakt om een online herdenkingsconcert te geven. Het is belangrijk om samen te herdenken, denken aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog maar ook de mensen die zijn omgekomen in de huidige oorlogsituaties en vredesmissies. Ook de gemeente Winterswijk hechtte hier veel waarde aan en heeft deze twee vocalisten kunnen ondersteunen bij dit initiatief.

Rutger en Mathanja hebben het vernieuwde vrijheidspark als locatie gekozen. Hierdoor kon elk monument een prominente rol krijgen in de liederen die zij vertolken. Aan de film werken nog meer mensen mee, want ook een film maak je samen. Fluitiste Margo Deterd Oude Weme vertolkt het instrumentale lied Schindlers List en Burgemeester Joris Bengevoord houdt een speech en wordt hierbij ondersteund door gebarentolk Sharon van der Borden. Sharon tolkt ook een aantal liederen samen met Rutger de Mathanja. Als laatste heeft Rutger een aantal jongeren gevraagd om naast een gedicht ook een actieve rol te spelen in deze muzikale herdenkingsfilm door rozen te gaan leggen bij de graven van de gevallene.

De Herdenkingsfilm gaat op dinsdag 4 mei om 20.45 uur in première en is te zien via Youtube, FaceBook, Instagram, Gemeente Winterswijk en 100% Winterswijk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden