YouLab: hét oriëntatiejaar in de regio!

REGIO - In september 2021 gaat op het Graafschap College het oriëntatiejaar YouLab van start. Een jaar waarin jongeren tussen 16 en 23 jaar kunnen ontdekken wat hun talenten zijn, waar hun interesses liggen en welke opleiding of beroep daar bij past.

Aan de slag
YouLab is bedoeld voor jongeren die al een diploma vmbo, havo, vwo of mbo hebben, of die tussentijds met hun havo-, vwo- of mbo-opleiding zijn gestopt. Ze gaan bij YouLab actief aan de slag om zichzelf verder te ontdekken en te ontwikkelen. Het is een jaar dat draait om persoonlijke ontwikkeling, loopbaanoriëntatie, experimenteren en ervaren. Door middel van onder andere workshops, gastsprekers, spannende challenges, bedrijfsbezoeken en stages ontdekken de jongeren welke (beroeps-)mogelijkheden het leven en de regio hun te bieden heeft. Deelnemers worden ingeschreven op een mbo-opleiding op niveau 2 en kunnen daarnaast ook andere vakken volgen. Hierdoor is het een bekostigd programma, waarvoor de reguliere voorwaarden rondom studiefinanciering en lesgeld gelden.

Informatie en kennismaken
Op de website www.graafschapcollege.nl/youlab is meer informatie over YouLab te vinden. Hier staan ook de data vermeld van de online informatieavonden en de kennismakingsmiddagen die in mei en juni plaatsvinden. Jongeren die meer willen weten over het oriëntatiejaar, of hun ouders, kunnen via de site vrijblijvend contact opnemen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

De gemeente Winterswijk wil volgend jaar minder informatie publiceren op de gemeentepagina's in de krant en meer inzetten op digitale informatievoorziening. Wat vindt u hiervan?Reageren!