<p>Van links naar rechts: Dominique Dorland, Nicole Rouwmaat en Laurel Wijgerink vormen het &lsquo;Spotlightteam&rsquo;. Foto: Han van de Laar</p>

Van links naar rechts: Dominique Dorland, Nicole Rouwmaat en Laurel Wijgerink vormen het ‘Spotlightteam’. Foto: Han van de Laar

Spot Jongerenwerk zet de spotlights aan

‘We willen de talenten van jongeren voor het voetlicht brengen’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Ook tijdens de coronacrisis zit Spot Jongerenwerk niet stil. Outdoor worden er nog volop activiteiten gehouden, waaronder bootcamps. Tevens zijn er directe contacten met jongeren die daar behoefte aan hebben. Ook wordt er maandelijks een jongeren-onderwerp opgenomen in Spotcast. Deze spotcasts worden via de sociale media uitgezonden. Een kleine verspreking: ‘Hoe gaat het met Spotlight’ (bedoeld werd Spotcast) stond aan de wieg van dit nieuwe initiatief. Spotlight is een platform om je talenten te tonen.

Nicole Rouwmaat jongerenwerker bij Spot, Laurel Wijgerink stagiaire van de opleiding Aventus in Apeldoorn en Dominique Dorland vrijwilliger, hebben gezamenlijk het idee verder uitgewerkt en ingevuld. Het is de bedoeling dat er iedere tweede vrijdag van de maand een uitzending in de lucht gaat waarbij jongeren hun talenten tonen. In eerste instantie duurt het programma een kwartier, maar kan in de toekomst ook langer zijn, afhankelijk van het aantal aanmeldingen en het onderwerp. De aftrap wordt verricht door Dominique en zijn zus Fleur, die een aantal songs ten gehore brengen. Fleur zingt, Dominique speelt piano en zingt ook. Beiden hebben lessen gehad op Boogie Woogie. Opnames worden gemaakt in de professionele studio van Sound Solution van eigenaar Rob Kuenen. De opnames voor Spotcast vinden daar overigens ook plaats.

Drempel
Omdat Dominique al eerder mee heeft gedaan aan projecten van Spot, zoals het muziekproject TOSS had hij al contacten met het jongerenwerk. “Ik ben nu bezig andere jongeren te benaderen, vooral muzikanten, om eveneens een optreden te verzorgen. Dat gaat vast lukken, want er is talent genoeg en je hebt meteen mooie opnames van jezelf. Voor sommigen is het ook makkelijker om zo een drempel te overschrijden, omdat je niet voor een zichtbaar publiek optreedt en de opnames ook een beetje bijgeschaafd kunnen worden als dat nodig is. Rob Kuenen laat eveneens informatie meelopen over de deelnemers. Het ziet er mooi uit!”

Laurel doet een oproep aan alle jongeren om zich te melden om hun talenten te laten zien: ”Dat kan dus muziek zijn, maar ook iets met sport, toneel of poëzie. Ook een make-up tutorial behoort tot de mogelijkheden. We willen gewoon dat je van je kamertje afkomt en hier laat zien wat je bezighoudt en waar je goed in bent. Op deze manier kun je ook anderen jongeren aanspreken en inspireren.”

Lichtpuntjes
Nicole: “We proberen voor zoveel mogelijk lichtpuntjes te zorgen, want we merken dat jongeren het steeds moeilijker krijgen met corona. Een groot deel van je tijd op je kamertje thuis zitten, maakt je niet altijd vrolijker. We zien dan ook de depressiviteit toenemen. Jongeren die behoefte aan een praatje hebben of advies willen, kunnen ook altijd bij ons terecht. We gaan mee naar hulpverleners als je het moeilijk vindt om er alleen naar toe te gaan.”

De uitzendingen van Spotlight zijn te zien op Instagram, Youtube en de website spotjongerenwerk.nl. Voor deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden