De flyer. Afbeelding PR
De flyer. Afbeelding PR

Samen maken we Winterswijk vrijer

WINTERSWIJK - Vrijheid is vrij zijn, vrij om de persoon te kunnen zijn die jij graag wilt zijn. Vrijheid is ook kunnen zeggen wat jij wilt. In ons land kan dat, in veel landen is dat helaas niet mogelijk. Vrijheid dat is ook dat wat de bewoners van het AZC nastreven. Om van deze vrijheid te genieten kunnen wij als Winterswijkers behulpzaam zijn.

Jong & Out Achterhoek
Vorig jaar is COC Twente-Achterhoek een ontmoetingsgroep gestart voor LHBT+ jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Tijdens deze maandelijkse bijeenkomst gaat men met jongeren leuke activiteiten doen zoals een escaperoom, speurtochten, een spelletjesmiddag, lasergamen en andere activiteiten. Doel van deze middag is jongeren zichzelf te kunnen laten zijn en samen met gelijkgestemden te kunnen praten. Het is vooral een gezellige middag maar mag ook gebruikt worden om jongeren hun hart te luchten en te praten over de dingen waar ze mee te maken krijgen als LHBT+’er.

Jong&Out Achterhoek bestaat momenteel in totaal uit 6 vrijwilligers, waarvan er per keer 2 vrijwilligers de bijeenkomst begeleiden. Al deze vrijwilligers zijn verbonden met de regenboog community, dat maakt dat men de jongeren begrijpt en dat men ervaring uit kan wisselen. De vrijwilligers van Jong&Out zijn geen hulpverleners maar kunnen jongeren wel doorverwijzen naar de juiste persoon en of organisatie.

De vrijwilligers zien graag meer openheid en acceptatie voor LHBT+’ers in de Achterhoek. Men vindt het belangrijk de jonge generatie te helpen aan een toekomst waarin ze volledig zichzelf kunnen zijn. Jong&Out Achterhoek hoopt een stap in de goed richting te zetten om een inclusievere samenleving te creëren.

De bijeenkomsten van Jong&Out Achterhoek vinden elke 2e zondag van de maand plaats bij speeltuinvereniging ‘t Kreil in Winterswijk (naast het station). Via Facebook en Instagram houdt men je op de hoogte van de bijeenkomsten. Facebook: Jong & Out Twente en Achterhoek. Meer informatie is te vinden op Instagram: @jongenoutoost

Vacatures AZC
Het AZC zoekt een enthousiaste vrijwilliger die graag danst en dit enthousiasme over kan brengen op de kinderen in de basisschool leeftijd. De dansworkshops worden op dit moment buiten gegeven.

Daarnaast is het AZC op zoek naar een vrijwilliger die Djembé kan spelen en het leuk vindt workshops te geven aan de bewoners. De workshops wil men graag op een vast tijdstip in de week geven. Er zijn Djembés aanwezig. Bent je enthousiast neem dan gerust contact op.

Amnesty
Amnesty is een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen. In meer dan 150 landen voert men actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Amnesty weet als geen ander waar men het verschil kan maken en hoe men miljoenen supporters kan mobiliseren. Dit doet men namelijk al meer dan vijftig jaar. Wil je opkomen voor de rechten van je medemens en heb je zin om daarvoor de handen uit de mouwen te steken? Men is op zoek naar vrijwilligers die activiteiten en schrijfacties voorbereiden. Graag komt men met je in contact.

Samenrijderspunt
Ben jij graag buiten, fiets je graag en wil je inwoners met een beperking ook van de vrijheid van het buiten fietsen laten genieten, dan is het Samenrijderspunt naar jou op zoek.
Streef jij ook meer vrijheid voor de medemens na en wil je meewerken aan de totstandkoming voor meer vrijheid, meld je dan aan. Dat kan telefonisch 0543 – 200026 of mail naar info@winterswijkdoet.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden