<p>Hans Assink (l) en Mark Stemerdink bezorgen de laatste van 900 tompoucen bij het SKB. Foto Lineke Voltman</p>

Hans Assink (l) en Mark Stemerdink bezorgen de laatste van 900 tompoucen bij het SKB. Foto Lineke Voltman

Autobranche schenkt 900 tompoucen aan medewerkers Streekziekenhuis Koningin Beatrix

WINTERSWIJK - “We willen met deze actie alle medewerkers van het streekziekenhuis Koningin Beatrix van klusjesman tot chirurg 'een hart onder de riem steken’, aldus Hans Assink van Van Silfhout Automaterialen in Winterswijk.

Door Lineke Voltman

Maandag 26 april om 9.00 uur werden bij het streekziekenhuis 900 tompoucen afgeleverd door bakkerij Ter Weme uit Winterswijk. Initiatiefnemer van deze actie was Van Silfhout Automaterialen. Assink: “We hebben zo’n 20 bedrijven in Winterswijk benaderd, zowel garage- als schade/herstelbedrijven en men reageerde enthousiast hierop. Ondanks het feit dat ook deze bedrijven te lijden hebben van de coronapandemie was men bereid geld te geven voor het goede doel!”

3000 oliebollen
Volgens Assink heeft Van Silfhout eind vorig jaar een dergelijk actie gehouden in Meppel waar 3000 oliebollen werden gesponsord. “We zijn van plan om voor alle vijf vestigingen in Nederland een dergelijke actie te bedenken en nu was Winterswijk aan de beurt. We hebben eerst contact opgenomen met het streekziekenhuis en men vond het een prima idee.”

Zwitserse room
“We waren blij verrast met deze opdracht,” zegt Mark Stemerdink van bakkerij Ter Weme, “Het was een leuke klus. Zondag zijn we er aan begonnen met het maken van de bladerdeegkorsten en ’s nachts hebben we de 900 tompoucen afgemaakt.” Volgens Stemerdink bestaat een ‘echte’ tompouce uit twee korsten bladerdeeg met daar tussen Zwitserse room, een combinatie van gele room en slagroom en bovenop een laagje fondant. “Dit keer hebben we uiteraard gekozen voor oranje maar andere kleuren kan ook. In totaal hebben we er dit jaar zo’n 10.000 gemaakt, die geleverd zijn aan de horeca, diverse instellingen en bedrijven. “

Volgens Assink snijdt het mes met deze actie aan twee kanten: “Niet alleen is de actie leuk voor de ontvangers in het SKB maar ook bakkerij Ter Weme, die tevens een deel gesponsord heeft, heeft er baat bij.”
“Met deze actie willen de deelnemende bedrijven hun dank uitspreken voor het werk van de zorgverleners in het Streekziekenhuis!” aldus Assink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden