De nieuwe dierenambulance die in Winterswijk staat. Foto: PR
De nieuwe dierenambulance die in Winterswijk staat. Foto: PR

Vrijwilligers voor de dierenambulance gezocht

WINTERSWIJK - De Stichting Dierenambulance Doetinchem e.o. is het voorportaal voor alle zwerfdieren vanuit de gemeentes : Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Montferland en Bronckhorst. Met twee volledig uitgeruste dierenambulances verzorgt de stichting al bijna 30 jaar het vervoer van zwerfdieren en een groot aantal gewonde of zieke dieren óf dieren die anderszins hulp behoeven, in deze acht gemeenten.

Eén dierenambulance staat gestationeerd in de regio Doetinchem en één in het dorp Winterswijk. Zo hebben de ambulances een snel bereik als er een gewond dier gemeld wordt.

Vorig jaar is de dierenambulance van de regio Doetinchem vervangen en vorige week heeft de regio Winterswijk een nieuwe dierenambulance in gebruik genomen.
De dierenambulance wordt bemand door alleen maar vrijwilligers. Er wordt gestreefd naar 24/7 bereikbaarheid en inzetbaarheid.

Vrijwilligers krijgen binnen het korps diverse gratis opleidingen aangeboden. Dit alles om de dierenhulpverlening professioneel uit te voeren. Hierbij werken ze nauw samen met de DAR: Dutch Animal Rescue.
Nieuwe vrijwilligers zijn erg hard nodig. Er worden dringend mensen gezocht die het team willen komen versterken, daar is de campagne gestart op www.ikwordjouwredder.nl

Meer informatie is te verkrijgen via: dierenambulance@kpnmail.nl of telefonisch: 06-13953322.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden