De bouwmarkt wordt verplaatst naar locatie voormalige tennishal. Foto: Bernhard Harfsterkamp

De bouwmarkt wordt verplaatst naar locatie voormalige tennishal. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Foto:

Toch nog meer woningen aan de Wooldseweg

Algemeen

Toch nog meer woningen aan de Wooldseweg

Bouwmarkt verplaatsen naar locatie voormalige tennishal

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – Er is een nieuw plan voor woningbouw op de locatie van BMN Bouwmaterialen aan de Wooldseweg. Al eerder wilde de Zorgcombinatie Marga Klompé daar 72 wooneenheden realiseren voor ouderen.

In juni vorig jaar besloten Burgemeester en wethouders daaraan niet mee te werken. Het plan werd toch te groot voor de locatie gevonden en het er naast gelegen waardevolle spoorbosje zou teveel aangetast worden.

In het nieuwe plan worden er acht grondgebonden koopwoningen en 32 appartementen gebouwd door de WAM & Van Duren Bouwgroep. Voorwaarde voor medewerking blijft dat het spoorbosje niet aangetast wordt.

B en W akkoord met principeverzoek
Vorig jaar kocht WAM en Van Duren de tennishal de Tuunte aan het Europark. De bedoeling was om deze locatie te gebruiken voor de verplaatsing van bedrijven binnen Winterswijk. BMN Bouwmaterialen kan hier mogelijk naar toe verhuizen. Wethouder Inge Klein Gunnewiek benadrukt dat het om een principeverzoek gaat. B en W kan met de eerste opzet instemmen, maar er moet nog wel het een en ander uitgewerkt worden. Ook met het eerste plan van Marga Klompé twee jaar geleden kon B en W instemmen, maar na verdere uitwerking bleken er toch teveel bezwaren te zijn. Het plan had teveel nadelen voor de aangrenzende woningen aan de Kreilstraat en de Zorgcombinatie wilde een deel van het spoorbosje gebruiken. Omdat het nieuwe bouwplan veel kleiner van omvang is, lijkt het beter aan de Wooldseweg te passen.

Sociale huurwoningen
Wethouder Klein Gunnewiek noemt het een logische ontwikkeling voor deze plek. Initiatiefnemer WAM & Van Duren heeft in samenspraak met BMN Bouwmaterialen het principeverzoek ingediend. De 32 sociale huurwoningen zijn bedoeld voor mensen van 55 en ouder. De appartementen zullen worden verhuurd door Woonzorg Nederland, een woningbouwcoöperatie die zich richt op ouderen. Het gaat om 23 tweekamerappartementen met een oppervlakte van ongeveer 50 m2 en negen driekamerappartementen met een oppervlakte van ongeveer 70 tot 75 m2. Onderdeel van het appartementencomplex is een gemeenschappelijke ruimte. De afstand tot de achterkant van de woningen aan de Kreilstraat is nu veel groter. De WAM & Van Duren Bouwgroep is de initiatiefnemer, de ontwikkelaar en bouwer en draagt daarna het eigendom over aan Woonzorg Nederland. Voor de herontwikkeling van voormalig sportcentrum de Tuunte is ook al een verzoek ingediend. Dat wordt nog apart behandeld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant