Afbeelding

Samen maken we Winterswijk mooier!

Algemeen

WINTERSWIJK - Vrijdag 28 en zaterdag 29 mei is het weer zo ver. Dan houdt het Oranje Fonds voor de 17e keer NLDoet. Uiteraard verleent ook het Vrijwilligerspunt Winterswijk haar medewerking aan dit bijzondere landelijke vrijwilligersevenement.

Voor veel inwoners is NLDoet een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Vrijwilligerspunt wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan om belangeloos iets voor een ander te doen. Doordat er een keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets vinden dat bij hem of haar past. Daarnaast ziet het Vrijwilligerspunt deze dagen als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen in de Winterswijkse samenleving mee kan doen. Vrijwilligers maken ook in Winterswijk het verschil.

Tijdens deze twee dagen worden er door vrijwilligers klusjes bij maatschappelijke organisaties verricht. Zo gaan vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt de bankjes bij Boogie Woogie van een nieuw likje verf voorzien. Een aantal speeltuinen gaan aan het werk met hun speeltuin. Vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden. De deelnemende organisaties verheugen zich op de extra hulp. Vaak komen zij aan bepaalde klusjes niet toe. Inwoners die in actie willen komen kunnen zich aanmelden via https://www.nldoet.nl/voor-vrijwilligers. Uiteraard kan men zich ook via info@winterswijkdoet.nl of telefonisch via 0543 - 200026 aanmelden.

Veilig ook tijdens corona
Uiteraard is het, ook eind mei nog, extra belangrijk dat NLDoet op een veilige manier plaats vindt. Zolang zowel klusorganisaties als vrijwilligers zich aan alle voorschriften houden zijn er gelukkig genoeg activiteiten die veilig op 1,5 meter plaats kunnen vinden. Het Vrijwilligerspunt heeft daarnaast enkele maatregelen ingevoerd die het voor organisaties makkelijker maken veilig een klus te organiseren.

Kluspunt
Het Vrijwilligerspunt bouwt mee aan een socialere samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het Vrijwilligerspunt zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis. Samen maken we Winterswijk mooier, groener en schoner. Word jij geroemd vanwege je gouden handjes? Ben jij de aangewezen persoon om een schilderijtje op te hangen of lampje te vervangen? Meld je dan bij het Kluspunt aan en help van daaruit mensen die het zelf niet kunnen. Naast de gouden handjes, zijn we ook op zoek naar groene vingers voor de kleinere tuinklussen! Gouden handjes met groene vingers zou helemaal mooi zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Graag komt het Kluspunt met jou in contact Bel 0543 – 200026 of mail naar kluspunt@winterswijkdoet.nl

Servicepunt
Voor de leefbaarheid is het verenigingsleven met al haar vrijwilligers van cruciaal belang. Het is algemeen bekend dat het voortbestaan van verenigingen en stichtingen door het niet in kunnen vullen van bestuurstaken onder druk staat. Steeds meer verenigingen ontbreekt het aan bestuursleden. Het runnen van een vereniging wordt in de snel veranderende en complexer wordende maatschappelijke omgeving immers ook steeds moeilijker. Bestuurders moeten vaak moeilijke en ingrijpende beslissingen nemen. De tijd hiervoor is meestal beperkt en de benodigde informatie is in geringe mate aanwezig. Het Servicepunt ondersteunt verenigingen en stichtingen daarin graag. Daarnaast is ook het ontwikkelen van beleidsplannen een van de taken waarbij het servicepunt organisaties kan ondersteunen. Het Servicepunt kan bepaalde taken van een bestuurslid overnemen. Hierdoor wordt de verenigingsbestuurder ontzorgd en het besturen dus weer leuker. Het Servicepunt levert als het ware extra handen. Wil jij deel uit maken van het Servicepunt of wil je, als bestuurder, gebruik maken van het Servicepunt bel dan met 0543 – 200026 of mail naar servicepunt@winterswijkdoet.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant